На живо: 100 дни недоволство, 100 дни блокада

На живо: 100 дни недоволство, 100 дни блокада | StandartNews.com

София. Площад "Независимост" е изпълнен с хора, показващи своята гражданска позиция за 100-тен пореден ден. Скандиранията за оставка на правителството не утихват вече четвърти месец. Недоволството на гражданите се изразяваше както в сутрешно кафе пред парламента, така и във вечерен протест. Активистите са категорични в исканията си и се заричат, че няма да се откажат докато правителството не подаде оставка.

Междувременно премиерът Пламен Орешарски си даде оценка "5" при отчета за първите сто дни управление. Като свое постижение той посочи, че страната постепенно се освобождава от страха, а ръководеното от него правителство е "най-академичното, най-непартийното и с най-много жени" за последните 20 г.

Екипът на Стандарт нюз ще следи шествието в столицата и ще обновява статията. Следете ни и на страницата ни във Фейсбук.

22:00- Протестното шествие в столицата приключи. Движението около Народното събрание е спокойно.

21:00- Протестът се превърна в рецитал за около час. Активисти рецитираха стихове на известни писатели пред НС. На голяма видеостена се прожектираха и кадри с политици, които бяха силно освирквани. Протестиращите изиграха и хоро по жълтите павета. В момента на площада има едва 50-ина човека.

20:30- Листове, на които е изписано "100 гафа на правителството" се раздават пред парламента. Независимо от заявките за мащабен протест, хората вече започват да се разотиват.

20:00- Химнът на България звучи пред Народното събрание. Все повече хора се присъединяват към шествието.

19:10-  Протестиращите блокираха движението на площад „Независимост" пред Министерски съвет, чува се тътенът на барабаните за пореден ден. Засилено е полицейското присъствие в района. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай