Понеделник,

На кои зодии помага ретроградният Меркурий

От: Стандарт, колаж Телеграф -
11401
На кои зодии помага ретроградният Меркурий
A
A
A

"Слънчевото затъмнение, което настъпи в четвъртък, не засяга директно хороскопа на България. Затъмнението оказва най-голямо влияние върху териториите, от които е видимо. Това сега се наблюдаваше от Австралия, Нова Зеландия, някои части на Китай и Индия, но не и от България. Иначе самото затъмнение е много интересно и не е за подценяване. То става 29-ят градус на Овен (всеки астрологичен знак е от по 30 градуса - б.р.). Всеки последен градус се нарича анаретов и се счита за критичен, защото по правило носи някакви кризи. В случая мунданните астролози вече предричат някакъв тип катаклизми около априлското затъмнение. Говори се за земетресения или за някакви наводнения, проблеми с вода". Това коментира астрологът Мира Кунева в интервю пред "Телеграф".

Според нея затъмнението няма  да предопредели дали ще имаме или не правителство след старта на новия парламент. "В хороскопа на България има други влияния, които ми подсказват, че вероятно до 5 май ще видим някакво решение, което да ни изкара от тази политическа криза. Затъмнението прави напрегнат аспект с Плутон. Той е предвестник на криза, но и дава една тенденция за обновление и промяна. Поради това мисля, че до 2-3 месеца ще има някакво решаване и на стари световни проблеми", каза астрологът.

Тя посочи, че в края на април започва най-важният аспект в годината – Юпитер в квадратура с Плутон, който до 17 май ще стане точен. "Това са двете планети, които управляват парите – банките и финансовите структури. Допълнително те имат връзка с властта и големите корпорации. И точно сега тези две планети сключват неблагоприятен аспект. Това означава, че през април-май в световен план ще има някаква финансова криза, а може и още някакви банки да изгърмят. Добрата новина е, че въпреки всичко ще започне и някаква посока към новото - в края на юни и началото на юли е първият аспект между Юпитер и Сатурн след големия им съвпад от края на 2020 г. Затова още в края на май ще видим как излизаме от икономическата криза. Ще имаме едно забавяне на инфлацията. Ще получим по-ясен поглед, ще се видят кои бизнеси ще вървят нагоре и в кои не си струва да се инвестира повече. Затова винаги казвам - звездите само дават, а хората вече трябва да използват ситуацията. На този фон в България също трябва да се вземат по-решителни и мъдри решения", посочи Мира Кунева.

Според нея най-силно астрообстановката ще се отрази на родените в последните пет дни на Овен, Рак, Везни и Козирог. Както и на родените в първите 4-5 дена на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. "Хората обаче да не се страхуват от затъмненията. Те носят стимул за промяна и обновление", съветва астрологът.

Тя разясни, че в момента сме в коридор на затъмненията, който е започнал със слънчевото на 20 април и ще свърши на 5 май, когато е лунното. "То ще настъпи в знаците Скорпион и Телец и може да засегне финансовите пазари, борсите. Хората, които търгуват с криптовалути и акции или други такива активи, да внимават. В здравословен план много хора с хронични заболявания в тези дни споделят, че не се чувстват добре. Наблюдават се различни оплаквания, при едни от щитовидна жлеза, при други – високо кръвно, а при трети се проявяват нервни смущения и болки по тялото".

Мира Кунева разкри и какво да очакваме от ретроградния Меркурий, който обърна своя ход на 21 април в знака Телец, като този период ще продължи до 15 май.

"Той ще донесе голяма доза прагматизъм в делата ни и едно здравомислие – да видим върху каква основа стъпваме в живота си. Времето е добро да преразгледаме своята финансова сигурност, да видим на какви доходи можем да разчитаме и има ли нещо, от което можем да се лишим.

Ретроградният Меркурий поначало не е добър за предприемане на големи покупки, за крупни инвестиции, за подписване на договори. Моментът не е подходящ за стартиране на бизнес проекти, за женитба или годеж. Най-добре е да се изчака.

Меркурий в Телец ще даде на мнозина от земните знаци (Дева и Козирог) едни нелоши ситуации. Например може да си предоговорят доходи, договори за някаква дейност; ако имат лични отношения, в които са имали скарване в миналото, да изчистят нещата. С други думи този ретрограден Меркурий ще отвори едно хубаво време за тях да си редактират и коригират нещата, от които не са доволни.

 Меркурий ще прави по-напрегнати аспекти към Лъв, Скорпион и Водолей, които съответно ще имат и по-трудни ситуации. Там може да се очакват грешки при покупки (с имоти), при взимане на определени недобри решения в работата и т.н., в отношенията с роднини и партньори.

На Рак и Риби ретроградният период също ще даде добри ситуации за предоговаряне на някакви условия, а също и да се срещнат с хора от миналото. Това може да са стари приятели, партньори, гаджета, но по-важното е, че ще имат удовлетворение от подновяването на отношенията.

Представители на Дева и Козирог също да очакват срещи с хора от миналото си, които ще завършат много добре. При някои ще бъдат случайни, а при други те могат да поемат инициативата. Така че, ако някой има желание да възстанови някакви отношения с даден човек, спокойно би могъл да му звънне.

Близнаците ще усетят по-слабо влиянието на ретроградния цикъл, но все пак да се пазят от някакви свои грешки, от които сами могат да си навлекат неприятности.

Везните, които имат желание да предоговорят кредити, заеми, ще могат да го сторят при добри условия.

Скорпионът да обърне по-сериозно внимание на личните и работните партньорства. И ако там е имал някакви проблеми, да използва дните до средата на май да изглади отношенията си, но да не влиза в нови такива, лични и бизнес. Някои от Стрелците да очакват промени на работното си място", каза още астрологът пред "Телеграф".


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com