На 77 Харисън Форд снима „Индиана Джоунс” 5 /СНИМКИ/

На 77 Харисън Форд снима „Индиана Джоунс” 5

На 77 Харисън Форд снима „Индиана Джоунс” 5 /СНИМКИ/ | StandartNews.com

СНИМКИ: Газета.ру

Холивудската звезда Харисън Форд чукна 77. Актьорът, известен с ролите си на Хан Соло в „Междузвездни войни“ и Индиана Джоунс в едноименната поредица, не само се чувства в отлична форма, но и вече започна снимките на „Индиана Джаунс” 5. Обяви, че застава пред камерата отново, защото никой друг не може да изиграе по-добре от него ролята на екшън археолога. Петият филм от поредицата за Индиана Джоунс се очаква да е на големите екрани догодина.

Междузвездни войни епизод 6: Завръщането на джедаите" - 1983

Харисън Форд е роден в Чикаго на 13 юли 1942 г. След като се дипломира, учи английски и философия в колежа Ripon в Уисконсин. Започва да играе още там. Но е изключен три дни преди завършването си, защото не предава изисканите от него писмени работи.

Междузвездни войни епизод 7: Пробуждането на силата /2015/

В средата на 60-те Форд и неговата първа съпруга Мери Маркуард (с която се познават от колежа) се преместват в Холивуд, където бъдещата звезда подписва договор с Columbia, а по-късно и с Universal. След дебюта си в киното през 1966 г. той играе второстепенни роли, обикновено каубойски. Снима се и в телевизионни сериали.

"Американски графити" /1973 г./

Обезкуражен от ролите, които получава и трудностите около грижите за семейството си, Форд се отказва от актьорството и започва да изучава дърводелския занаят. Доказва, че има талант за тази работа и е затрупан с поръчки, припомня биографията му Нова тв.

Междузвездни войни епизод 4: Нова надежда /1977/

През това време късметът на актьора обаче се обръща. Негов приятел режисьор го кани да участва с малка роля във филма на Джордж Лукас „Американски графити“ (1973 г.). Лентата неочаквано става касоразбивач и значително повишава известността на изгряващия талант.

Въпреки това кариерата му остава в застой, докато Джордж Лукас не го избира за ролята на космическия пират Хан Соло в мегахита „Междузвездни войни“ (1977 г.). Но и тогава звездата му не изгрява с пълния си блясък.

Началото на 80-те обаче е неговото време. Той се превръща в звезда с участието си в „Империята отвръща на удара“ (1980 г.) и с ролята на авантюристичния археолог Индиана Джоунс в „Похитителите на изчезналия кивот“ (1981), който се оказва безспорен хит. Той е Инди още два пъти – през 1984 г. в „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ и през 1989 г. в „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“.

"Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход" /1989 г./

След това получава добри отзиви за изпълнението си в "Свидетел" (1984 г.), за което е номиниран и за „Оскар“ за най-добър актьор.

"Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот" /1981/

Форд има три брака. В момента живее с третата си съпруга - актрисата от хитовия сериал „Али Макбийл“ Калиста Флокхарт. В началото на връзката им той все още е женен за втората си жена, с която се развежда официално през 2004 г.

"К-19" /2002г./

От предишните си бракове актьорът има четири деца – едно момиче и три момчета. Калиста осинови сина си през 2001 г. През 2007 г. Харисън предлага брак на половинката си навръх Свети Валентин. Семейството планира да осинови още едно момиченце.

Огнена стена /2006 г./

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай