Мъж инсценира смъртта си, причината е смайваща

60-годишният бразилец Балтазар Лемос твърди, че не е искал да нарани близките си

Мъж инсценира смъртта си, причината е смайваща | StandartNews.com

60-годишният бразилец Балтазар Лемос фалшифицирал смъртта си, за да стане свидетел на погребението си.

Мъжът работил като церемониалмайстор и през живота си извършил стотици погребални церемонии. Лемос обаче забелязал, че някои от мъртвите са изпратени в последния им път само от няколко души, докато на погребенията на други се събират стотици хора, съобщават местните медии.

Балтазар Лемос решил да провери колко хора ще отидат да се сбогуват с него.

В началото на януари Лемос публикувал на страницата си във Фейсбук снимка от болница в Сао Пауло.

На следващия ден той публикувал съобщение: „В този тъжен ден Балтазар Лемос ни напусна. Скоро ще споделим повече информация".

Семейството на мъжа било шокирано от новината, а един от племенниците му се втурнал в болницата, за да разбере какво се е случило. От персонала на лечебното заведение обаче казаха, че нямат информация за хоспитализацията на Лемос. Приятели на мъжа вече започнали да споделят трагичната новина в социалните мрежи, изказвали съболезнования и питали за причината за смъртта, предаде БТВ.

Те не получили обяснение, но били информирани за часа и мястото на възпоменанието и погребалната церемония.

На 18 януари близки и приятели на мъжа се събрали в малък параклис в родния му град, за да се простят с него.

Изведнъж гласът на Лемос се чул в залата, а много от присъстващите започнали да плачат. Помислили, че той е записал прощалната си реч предварително. Няколко мига по-късно вратите на олтара се отворили и „живият покойник“ се появил пред гостите. Присъстващите били потресени и не знаели как да реагират.

Веднага след като Лемос обяснил, че е инсценирал смъртта си, гостите го обвинили в безсърдечие за „нелепата шега“.

Лемос твърди, че не е искал да нарани близките си, но това бил единственият начин да разбере кой ще го оплаква след смъртта.

След като се появи новината за шегата, направена с лош вкус, много потребители в социалните мрежи, сравниха измамата на Балтазар със сцени от „Приятели“, в които Рос Гелър предприема същия ход.

По-рано беше съобщено, че жител на Индонезия се е опитал да се престори на мъртъв заради дългове, но е бил разкрит от видео, на което се вижда как мърда в собствения си ковчег. Оказало се, че докато е бил там, той е загубил съзнание, а след това е дошъл на себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай