МВР с диференциран подход към протестите

Йовчев благодари на мирно протестиращите за подкрепата

МВР с диференциран подход към протестите | StandartNews.com

София. МВР има диференциран подход към протестиращите. Това обяви от парламентарната трибуна вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той подчерта, че органите на реда ще продължат да пазят живота и здравето на гражданите.

МВР обаче ще се противопостави с всички законови мерки на тези, които нарушават обществения ред и създават напрежение по време на протестите. „Ще прилагаме всички законови мерки спрямо тези, които се опитват да провокират насилие и да повишават нивото на агресия. Работим активно и правим това с всички законови сили и средства. Работим по установяване на всички, които се опитаха да наложат насилие върху български граждани, и когато това бъде успешно, към тях ще бъдат повдигнати обвинения", посочи министърът.

"Искам да благодаря на мирно протестиращите български граждани, каза МВР шефът.

"Аз съм убеден, че успелите общества се крепят на върховенството на закона. И независимо на какъв натиск ще бъда подложен, аз няма да отстъпя и във всички случаи ще се ръководя от интересите на народа", заяви Цветлин Йовчев.

По-късно днес вътрешният министър ще се срещне със столичния кмет Йорданка Фандъкова, по нейно искане, за да обсъдят мерките за сигурност в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай