МВР: Повишава се нивото на мерките за сигурност

МВР: Повишава се нивото на мерките за сигурност | StandartNews.com

Българското правителство активира Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията в разширен състав във връзка с терористичните атаки от 13 ноември във френската столица Париж. В днешното заседание на щаба участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главаният прокурор Борислав Сарафов, министрите Николай Ненчев, Ивайло Московски и Петър Москов, ръководителите на ДАНС, ДАР и други специални служби, информират от пресцентъра на МВР.

Анализът на последните събития констатира, че системата за сигурност в Европа е застрашена. За страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката.

МВР и другите ангажирани структури следят ситуацията, направиха план и незабавно задействаха група специфични мерки:

∙ Повишава се нивото на мерки за сигурност;

∙ Засилва се нивото на граничен контрол на външните граници;

∙ Засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна;

∙ Засилва се контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България;

∙ Засилва се обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора.

Щабът следи внимателно обстановката и средата за сигурност, като е в непрекъсната връзка и тясно сътрудничество с партньорските служби.

Препоръчва се на българските граждани, при възможност, да преосмислят своите планове за пътуване във Франция, съобразно променената ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай