МВР не проверява луксозните харчове на Сидеров

Снимките не са доказателства, обясни Йовчев

МВР не проверява луксозните харчове на Сидеров  | StandartNews.com

София. МВР не проверява лидера на Атака Волен Сидеров, чиито снимки от луксозни екскурзии по времето му като депутат през изминалите години, се въртят в интернет от дни. Причината е, че снимките не са доказателство, а засега няма сигнал с „проверими факти и обстоятелства", обясни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

„Според мен по никакъв начин едни снимки не могат да бъдат доказателство за извършване на престъпление. Не ме карайте да се изказвам по публикации и по снимки. Няма да тръгнем да правим проверки на базата на това. Когато има сигнал, който съдържа проверими факти и обстоятелства за извършване на конкретно престъпление, едва тогава може да бъде извършена проверка", коментира вътрешният министър.

По-рано от ГЕРБ настояха Сидеров да сдаде поста председател на комисията за корупция и конфликт на интереси.

На въпрос дали МВР търси Илиан Тодоров, който трябваше да влезе в затвора с доживотна присъда за двойното убийство пред „Соло" Йовчев отговори, че МВР ще направи всичко възможно да го открие.

По повод коментарите, че може да се повтори случая с братя Галеви, които са в неизвестност, министърът отговори, че ще се направи всичко възможно това да не се повтаря.

„Именно, за да не се повтаря казуса, трябва да си изясним много добре на какво се дължат тези проблеми, които явно не са единичен случай и да се извършат промени в такава посока, че това повече да няма как да се случи", каза Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай