МВР: Имало е крими елементи в "Орландовци"

МВР: Имало е крими елементи в "Орландовци" | StandartNews.com

"Имало е хора от крими контингента на размириците в Орландовци. Засечени са и спортни хулигани." Това обяви на специална пресконференция шефът на „Националната полиция" Христо Терзийски. Той каза още, че са задържани са три лица до вчера и едно от сутринта в кв. „Орландовци".

„Образувани са досъдебни производства за хулигански прояви. Двама са задържани за 72 часа, а едно лице е задържано за 24 часа. Издирват се още лица. Проявите им се квалифицират като хулигански прояви. Има засечени лица от криминалния контингент, а снощи от идващите от други части на столицата са засечени спортни хулигани. Не бих казал, че има организация, но събирането на толкова много хора предопределя да има напрежение. Наши части ще останат в квартала, за да няма проблеми", завърши Христо Терзийски.

От полицията съобщиха също така, че няма доказателства за това, че са изпращани SMS-и до футболни агитки, с които да се нагнетяват снощните безредици в „Орландовци", съобщи Нова телевизия.

Протестиращите засега нямат лидер. Днес обаче протестите ще продължат, обявиха хората, които настояват ромите да се изселят в друг самостоятелен квартал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай