Мубарак кани брата на Лора за масажист

Все повече българи си вадят хляба в емирството

Мубарак кани брата на Лора за масажист     | StandartNews.com

Бившият египетски президент Хосни Мубарак е канил брата на Лора Крумова за личен масажист. Данаил, който е 5 г. по-голям от известната журналистка, работи от 13 г. в Катар. Преди петилетка Мубарак бил на посещение в богатата държава. Шейхът, при когото работи като рехабилитатор братът на водещата на bTV, го пратил да масажира египетския лидер. Мубарак толкова го харесал, че поискал той да му стане личен масажист.

Лора Крумова се завърна преди 10 дена от воаяж в Катар. "За първи път отивам там, въпреки че брат ми от 13 г. живее и работи в тази държава. Просто нямах време да организирам едно такова пътуване", разказа пред "Стандарт" тв водещата на Би Ти Ви. Впрочем визитата й не е съвсем лична, тъй като Лора заминава там по покана на образователната програма WISЕ. Тя е за иновации в образованието и е създадена от Фондация Катар през 2009 г. под патронажа на жената на емира на Катар Моза, която е майка на седем деца - две щерки и петима синове.

Така между работата Крумова успява да види и брат си Данаил. "Преди да замине за Катар, той работеше като рехабилитатор в правителствена болница. Но по това време бяха много гладни години. Взимаше 70 лева заплата. Тогава вижда една обява във вестник, че в Катар търсят точно такива специалисти. И заминава. Това му е първото излизане в чужбина. Дори говореше съвсем слабо английски", разказа пред "Стандарт" Лора Крумова. Така Данаил започва работа при един от шейховете, като първите две-три години не успява да се върне в България.  В момента той е и рехабилитатор на националния отбор по лека атлетика. И не мисли да се връща, защото тук, колкото и добър рехабилитатор да е, не може да си осигури тамошния стандарт на живот. "Въпреки че у него има доста носталгия към приятелите, майка ми и баща ми, мен", казва Крумова.

Според брат й в Катар, който по население е колкото София, местните са не повече от 300 000. Преди е било малко вероятно да срещнеш българи, но сега за 5 дни там Лора всеки ден е попадала на нашенци. Столицата Доха в момента представлява огромна строителна площадка. Причината е домакинството на световното първенство по футбол през 2020 г., което Катар доста изненадващо спечели. В момента там е пълно с японски архитекти и инженери, казва Крумова.

Тя е впечатлена най-много от един от катарските квартали, който се нарича "Перла". Построен е във водата и е пълен с небостъргачи. Колкото до катарците, почти всички са с огромни джипове. През уикендите релаксират, като карат по ръба на дюните. Лора присъства на една такава надпревара, но не посмява да участва. "Направи ми впечатление, че жените им са много агресивни шофьори. Съвсем не са смирени мюсюлманки", казва водещата на Би Ти Ви. Солница с пременени в шамии мъж и жена е сувенирът, който ще й напомня за воаяжа в Катар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай