МОСВ: Няма замърсяване на въздуха в Костенец

МОСВ: Няма замърсяване на въздуха в Костенец | StandartNews.com

Костенец. Няма замърсяване на въздуха в Костенец след взрива. Това са установили експерти на РИОСВ - София. Подвижна лаборатория анализира качеството на въздуха по 25 показателя и не установи отклонения, става ясно от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Екип от експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите – София и от Изпълнителната агенция по околна среда са извършили замервания на въздуха в района на военния завод в гр. Костенец.

„Измерванията са направени на площадката пред завода и резултатите не показват отклонения от нормите за качеството на атмосферния въздух. Повторни замервания ще бъдат направени и по посока на облака и резултатите от тях ще бъдат своевременно оповестени на компетентните органи и обществеността", обяснява директорът на РИОСВ – София Ирена Петкова.

Екипът прави ще направи и измерване на качеството на атмосферния въздух в района на жилищата, които са най-близо до мястото на инцидента. Предварителните данни за там показват, че няма повишения на показателите на качеството на атмосферния въздух.

МОСВ е в непрекъснат контакт с компетентните органи и ще продължи да информира при наличие на актуална информация, обясниха още от министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай