Море през септември? Топ синоптик даде отговора

Прогнозите на Петър Янков

Море през септември? Топ синоптик даде отговора | StandartNews.com

Скоро ще е актуален въпросът - става ли за море? Ето отговорът за близките нседмици.

Синоптикът Петър Янков съобщи, че днес се очакват валежи от около 3-5 литра дъжд в София и около 5-10 литра на кв.м по Черноморието, където има условия за прегърмявания.

"В почините дни времето ще бъде предимно слънчево, а валежите ще отстъпват. В неделя по Южното Черноморие вълнението ще се увеличи. Следващата седмица температурите ще бъдат между 32 и 37 градуса, а вълнението по морето ще отслабне. През почивните дни и следващата седмица времето ще бъде подходящо за почивка на нашето Черноморие. Температурата на водата е между 25 и 27 градуса, в крайните южни части - 28", обясни той пред bgonair.

Той подчерта, че днес има условия за силни гръмотевични бури по Черноморието, които може да бъдат придружени от градушки.

Приближаваме се към края на лятото и тези явления постепенно затихват. Те се локализират в рамките на час-два преди да настъпят, стана ясно още от думите на синоптика.

Янков добави, че в планините времето ще бъде слънчево, хладно и със слаби северозападни ветрове. Времето е благоприятно за любителите на високопланинските пътеки, отбеляза синоптикът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай