Момчето на Лагерфелд се изповядва в книга

Себастиен Жондо разкрива какъв всъщност е бил Кайзерът на модата в личния си живот

Момчето на Лагерфелд се изповядва в книга | StandartNews.com

Момчето на покойния Карл Лагерфелд, Себастиен Жондо издава книгата "Ça va, cher Karl?" ("Как си, скъпи Карл?"). В нея личният асистент на легендарния дизайнер разкрива какъв всъщност е бил Кайзерът на модата в личния си живот.

Жондо бе дясната ръка на Лагерфелд в продължение на 20 години, запознавайки се с него, когато е едва на 15. Тогава малкият Себастиен помага на Карл за разтоварването на мебели, тъй като работи в компания, чийто частен клиент е именно дизайнерът. През 1998-а Жондо започва да работи за Лагерфелд като негов бодигард. Карл вижда обаче повече потенциал в него и прекратява кариерата му на бодигард през 2013-а. Кайзерът неведнъж го е изкарвал на подиума на "Шанел", като го е включвал и в кампаниите си за мъжко облекло.

През 2018-а Себастиен създаде първата си мъжка колекция за бранда "Карл Лагерфелд". Самият Лагерфелд му помага да събере свой екип, с който да реализира идеите си.

"Себастиен винаги е бил един от най-важните хора от екипа на Карл. Той прекарваше почти всеки ден с него. Жондо има усет за стила на маестрото и би могъл да го представи по-добре от всеки друг", каза тогава изпълнителният директор на бранда Пиер Паоло Риги.

Почитателите на Лагерфелд се надяват Себастиен да извади в книгата си интересни неща за Карл, които няма откъде да бъдат известни на хората. Книгата ще бъде пусната в продажба в края на януари. За да бъде реализирана, на Жондо помага френската журналистка Виржини Музат. Тя определя четивото като "история за борба, любов, възхищение и устойчивост", пише "Ева".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай