Млади гербери борят трафика на хора

Млади гербери борят трафика на хора | StandartNews.com

Видин/Добрич. Момичета и момчета, членове на младежката организация на ГЕРБ във Вдиин, се включиха в борбата срещу трафика на хора, съобщиха от централата на партията в града. Днес, по повод европейския ден за борба с престъпната индустрия, те раздават на оживени места във Видин брошури и други информационни материали, свързани с този трафика.

В акцията се включиха и млади гербери от Белоградчик, Кула и село Чупрене, които раздаваха предупредителните текстове на свои съграждани. В четирите общини младежите отговаряха и на различни въпроси на граждани, свързани с трафика на хора и борбата срещу него.

В инициативата активно се включиха и младежите на ГЕРБ в Добрич. Те организират разяснителна кампания. Тя ще започне точно в 17 часа в общините Добрич, Тервел, Генерал Тошево, Балчик, Добричка и Каварна. Младежите на ГЕРБ със съдействието и на Националната комисия за борба с трафика на хора ще раздават флаери в централните пешеходни зони на общинските градове и ще разясняват на гражданите как да се преборим с това престъпление.

18-ти октомври е Европейския ден за борба с трафика на хора. Националната комисия за борба с него организира за шеста поредна година информационна кампания, която традиционно продължава до 10 декември – Световен ден на човешките права. В Европа този ден се отбелязва от 2007 година по инициатива на Франко Фратини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай