Младежи мерят сили по оказване на първа помощ

Младежи мерят сили по оказване на първа помощ  | StandartNews.com

София. Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ, организирано от Младежкия Червен кръст, ще се проведе днес, в Националния учебен център на БЧК в село Долни Лозен. Това съобщиха от организацията. То стартира в 9 часа и в него ще участват 27 отбора, които да спечелили първо място в областните състезания по първа помощ.

Учениците, които са от 12 до 14 години, ще покажат знания и умения за оказване на първа долекарска помощ в 9 различни ситуации – промишлена авария, пътнотранспортно произшествие, природно бедствие, битов инцидент и други. Ще има девет специализирани пункта на БЧК. В тях отборите ще демонстрират своите знания за Червения кръст, международното хуманитарно право, психо-социалната подкрепа, здравословния начин на живот и други. Д-р Марияна Симеонова – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантации ще бъде главен съдия в надпреварата.

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението", Планинската спасителна служба и Националният доброволен екип на БЧК за работа при бедствия, аварии и катастрофи ще направят демонстрации по спасителни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай