Млад скиор от Румъния загина на писта в Пирин

Млад скиор от Румъния загина на писта в Пирин | StandartNews.com

Румънски скиор загина нелепо при тежко падане на писта №3 на Платото в Пирин планина, над курорта Банско. Инцидентът с него е станал към 11,00 часа в петък.

Свидетели споделиха, че е паднал на самото трасе, не се е ударил в стълб или друг твърд предмет. На мястото веднага са пристигнали четирима планински спасители, с които е имало и лекар. Медикът е оказал първа помощ на 27-годишния пострадал А. А. още на пистата в ски зоната.

„Беше в съзнание, говореше, качиха го на кабинковия лифт, за да го свалят до курорта Банско. Какво е станало после, не знаем", казаха очевидци на инцидента.

Младият румънец е транспортиран с линейка до Спешен център в Разлог. „Разбрах, че е издъхнал, докато са го преглеждали и оказвали помощ колегите. В болницата не е постъпвал, починал е преди това", каза шефът на болницата в Разлог д-р Божидар Велев.

Почти сигурно ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза на загиналия чужденец. Все още не се знае дали аутопсията ще бъде направена в здравното заведение в Разлог или в родината на румънеца.

Като възможна версия за трагичния инцидент се допуска надценяване на уменията и висока скорост, макар трасето да не е от най-трудните, пистата е „синя" – лека за каране и на нея се спускат дори начинаещи скиори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай