Мизия с терен за изграждане на временно фургонно селище

Мизия с терен за изграждане на временно фургонно селище | StandartNews.com

София. Министерският съвет прехвърли безвъзмездно на община Мизия правото на собственост върху два имота с обща площ 59 дка, информираха от пресцентъра на правителството. Върху тях местната власт ще има възможност да построи временно фургонно селище за бедстващите и останали без жилища след наводнението жители на града.

Община Лясковец получи собствеността върху имот от 49,5 дка в землището на с. Козаревец. В него са построени пет сгради, които ще бъдат преустроени в дом за възрастни. За реализацията на проекта общината ще кандидатства за средства от структурните фондове на Европейския съюз.

Терени с обща площ 18 дка ще получи община Русе. Те се намират в района на кв. „Източна промишлена зона" и са необходими за предстоящата реконструкция на бул. „Тутракан" и жп надлеза с оглед необходимостта от благоустройването на района на граничния пункт и привеждането му в съответствие с европейските стандарти.

На община Гоце Делчев беше прехвърлена собствеността върху триетажна административна сграда на ул. „Александър Стамболийски" №12 в града. След реконструкция местната власт ще използва сградата за задоволяване на жилищните нужди на картотекираните местни жители.

Терен с построени в него две едноетажни сгради получава и община Враца. Имотът на ул. „Полковник Кетхудов" №21 в града ще се използва за нуждите на дирекция „Мемориален комплекс „Ботев път", която е структурно звено към общинската администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай