Митов: Не трябва да страдаме ние от случващото се в Гърция

Митов: Не трябва да страдаме ние от случващото се в Гърция | StandartNews.com

От ситуацията в Гърция не можем да страдаме ние, не могат да страдат българските превозвачи и фермери, които търпят загуби в момента. Това каза външният министър Даниел Митов по повод блокадата от протестиращи гръцки фермери на границата ни. Той определи ситуацията в съседката ни като абсурдна и бе категоричен, че пътят за излизане от нея е гръцкото правителство да си свърши работата както трябва.

"Това е европейски път и той трябва да бъде отворен, затова сме се обърнали към ЕК и оказваме натиск там, и говорим през цялото време с нашите колеги", заяви Митов.

"Ситуацията остава изключително тревожна. Разбирам хората, които са изнервени. Вчера отново имах разговор с гръцкия външен министър, вътрешният министър Румяна Бъчварова имаше разговор със своя колега. Знаете, че и транспортният министър Московски през цялото време е на границата. Изпаднали сме в абсурдната ситуация да преговаряме с гръцки фермери", коментира Митов.

Според него проблемът трябва да бъде преодолян без да се натрупват емоции. "С Гърция сме съседи и приятели, и ще продължаваме да бъдем такива. Живеем заедно и трябва да се справим", допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай