Мишо Шамара поведе контрапротеста

Мишо Шамара поведе контрапротеста | StandartNews.com

София. Звездата на контрапротеста на пилоните пред НДК тази вечер беше рапърът Мишо Шамара. Той привлече вниманието на журналистите и минувачите с характерния си изказ и не спести цинизми по адрес на ГЕРБ и бившия премиер Бойко Борисов. Михаил Михайлов, както е рожденото име на рап изпълнителя, държа реч пред протестиращите, в която засегна негативите на предишното управление и личната си вражда с лидера на ПП ГЕРБ.

Митингът в подкрепа на правителството започна както обикновено в 18.00 ч. Стотина души се събраха на контрапротеста пред НДК. Те нямаха плакати и не скандираха, но заявиха готовността си да излизат всеки ден. 180 000 подписа в подкрепа на кабинета "Орешарски" са събрали активистите пред НДК. 

Около 150 души подкрепиха правителството на Орешарски на митинг, организиран в центъра на Сливен. Участниците се събраха пред бившето кино "Българка" на броени метри от централата на БСП. Бяха издигнати плакати "Път на народа срещу воя на тълпата", "Да подкрепим демократичните принципи", "Не на режисираното недоволство" и други.

Сред митингуващите бе народният представител от Коалиция за България Деян Дечев, който е лидер на БСП в Сливен. Той обаче не бе сред ораторите. По време на митинга звучаха песни на Емил Димитров. Основните участници бяха възрастни хора, както и служители на общината и областната управа. Имаше и младежи, които носеха плакати и знамена. Успоредно с митинга вървеше и подписка в подкрепа на Пламен Орешарски.

Около проявата има засилено полицейско присъствие заради втория митинг-шествие, обявен срещу кабинета "Орешарски". Той трябва да мине именно покрай централата на БСП и останалите партии в народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай