Мирослав Боршош - будител на годината

Мирослав Боршош - будител на годината | StandartNews.com

Директорът на НДК Мирослав Боршош беше отличен със специалната награда "Будител" 2015 на радио FM+. Отличието му бе връчено на официална церемония в литературен клуб "Перото" тази вечер.

Призът се дава "заради превръщането на НДК от място за търговия и политика в истински Дворец на културата, както и цялата дейност за подпомагане на културата и книгоиздаването у нас", бяха основните аргументи за номинацията на Мирослав Боршош.

"Будителството е съвременното благородство. Ние нямаме благородници по потекло, ние имаме благородници по дух и те са тук, за да променят климата в обществото. Мирослав Боршош е такъв", заяви на церемонията водещата Ива Дойчинова.
"Не знам дали съм будител, но знам, че много обичам и вярвам в това, което правя, с цялата сила на ума и сърцето си. Приемам тази награда като огромно признание за направеното от целия екип на Националния дворец на културата, където всеки един е будител", бяха думите на директора на институцията.

Боршош допълни, че не приема номинациите като съревнование, а като чест, призвание и оценка от обществото, че посоката, в която се върви, е вярната. Накрая той подари книги на децата, които бяха на първите редици сред публиката и спасени от затворен пансион във Велико Търново от тяхната учителка Марияна Пенчева - също отличена като "Будител 2015".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай