Миролюба Бенатова се раздели с бТВ

Миролюба Бенатова се раздели с бТВ | StandartNews.com

София. Миролюба Бенатова напуска бТВ, съобщиха от медията.

"Напускам бТВ, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път", коментира Миролюба Бенатова.

Тя е част от екипа на бТВ от създаването й преди 13 години. Бенатова ще работи по нов проект с продуцентската компания „Телеман".

"След 13 години в бТВ чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект извън новините", обяснява Бенатова в изявлението, разпространено от бТВ.

Тя благодари на шефката на новините в телевизията Люба Ризова и на целия мениджърски екип за подкрепата и уточнява, че бТВ й е дала всичко необходимо, за да се развие и утвърди като телевизионен журналист.

От ръководството на телевизията също изказват благодарност за работата на Бенатова и уточняват, че тя е един от най-награждаваните разследващи репортери в бТВ, носител е на наградата "Репортер на десетилетието на бТВ", а през последния сезон се е представила успешно и като водещ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай