Мика Зайкова забегна в полите на Витоша

Зайкова живее сама, тъй като е вдовица. Синът й и семейството му са в САЩ

Мика Зайкова забегна в полите на Витоша | StandartNews.com

Почивка си взе от политическата си кариера Мика Зайкова. Популярната бивша синдикалистка се е уединила в семейната вила в полите на Витоша, където отишла да живее на спокойствие, далеч от шумотевицата на София, пише вестник Ретро.

Зайкова живее сама, тъй като е вдовица. Синът й и неговото семейство пък са на хиляди километри от България – в САЩ. Ексшефката на Народното събрание сподели, че след преизчислението пенсията й станала 710 лева, но дори и с увеличението пак не била достатъчна за сам човек, за да покрива битовите си нужди, тъй като инфлацията и цените са полетели в космоса. Според нейните сметки 710 лева се равнявали на 508 лева. Зайкова споделя, че не могла да хване тавана, защото 30 години работила в синдикат, където заплатите хич не били високи. Не се оплаква от финансовото си положение, но признава, че разчита на своя син за парична помощ. „Ако не е той, ще ми е малко трудно“, категорична е бившата депутатка.

Синът й Михаил е адвокат със солидна кариера в Ню Йорк. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури в София в зората на демокрацията, когато решава да яхне вълната и да замине да учи в САЩ. Тогава Мика и съпругът й Иван нямали достатъчно възможности, за да го издържат като студент зад Океана.

Михаил заминал за Америка с 6-месечна виза и отворен билет, за да си подсигури възможност да се върне обратно, ако не успее да си стъпи на краката в Щатите. Късметът обаче му се усмихнал и завършил право в Нюйоркския университет – един от най-престижните на световно ниво. После защитил и докторска дисертация, а към днешна дата е практикуващ адвокат с богата професионална биография.

В личен план Михаил е щастливо женен, а съпругата му е американка. Любопитна подробност е, че снахата на Зайкова – Каролин, е телевизионна водеща в Щатите. Двамата с Михаил имат една дъщеричка – Джойс. Тя е голямата гордост на Мика, макар да не е родена в България и да не носи нашенско име. Щастливата баба често гостува на роднините си в САЩ. Зайкова имала 10-годишна виза, която й позволявала да ги посещава по всяко време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай