Между живота и смъртта: Маданска с изповед за бебето

Журналистката отбеляза подобаващо 40-ия ден от раждането на втория й син

Между живота и смъртта: Маданска с изповед за бебето | StandartNews.com

40 дни след раждането на второто си дете Николета Маданска спази една от най-българските традиции. Половинката на Венелин Петков отбеляза подобаващо 40-ия ден от раждането на втория им син Михаил, кръстен на нейния баща – дългогодишния треньор по футбол и лектор в Националната спортна академия „Васил Левски“ Михаил Мадански.

"40 дни от раждането на Мишо. Знаете ли, че няма нищо християнско в масовата практика у нас да се прави "парти" за "орисване" на бебето или така наречената погача за новородено? Това, което се прави всъщност, е изобразено на иконата зад мен на втората снимка - Сретение Господне (представянето на 40-дневния Младенец в храма от майка му). Счита се, че до 40-тия ден на детето родилката е „нечиста”. До този момент и майката, и бебето, се намират между живота и смъртта, между земята и небето. В края на четиридесетте дни майката и бебето посещават църква, където им се пее т.нар. „очистителна молитва”.Това направихме ние с Йоан миналата година, а сега и с Мишо. Съчетахме го с разходка до манастира, а питка си хапнахме за здраве", пише Маданска в Инстаграм.

Първото дете на Маданска – Йоан, се роди в края на ноември 2020 г. Спортната журналистка правеше торти за всеки месец от неговото раждане, а сега продължава традицията с малкия Мишо. По повод първия му месец тя приготви тиквен чийзкейк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай