Мездра се размина с взрив

За втори път железничарите от възловата гара се справят с опасно изтичане на газ от цистерни

Мездра се размина с взрив | StandartNews.com

Мездра. Мездра се размина с взрив рано във вторник сутринта. Към 6,30 часа железничарите на гарата установиха теч на газ от цистерна на композиция, която пътуваше от Румъния за Кремиковци. Пропан-бутанът изтичаше през спукано уплътнение на клапан.

До взрив не се стигна, защото са предприети веднага необходимите действия. Пристигнаха екипи на пожарната и Гражданска защита, които заедно със специалисти от фирмата собственик на товара отстраниха проблема.
Въпреки че по това време на гарата е имало пътници, до евакуация не се стигна. Композицията остана под охрана до потеглянето й по обяд.

Това не е първият случай, в който служителите на възловата гара се справят с подобни опасни ситуации. През октомври 2010 година се наложи аварийно-спасителни екипи на "Гражданска защита" да обезопасят района, където от две цистерни на влакова композиция изтичал газ. Тогава гарата бе отцепена, а товарният влак беше преместен на коловоз, където няма контактна мрежа. Пристигналите механици пък затегнаха капаците и крановете на цистерните. Не бе установено замърсяване или обгазяване на въздуха, а движението на влаковете не беше спряно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай