Метален прът падна върху танцьорите на Нешка Робева

Метален прът падна върху танцьорите на Нешка Робева  | StandartNews.com

Пловдив. Втори инцидент се случи на пловдивска сцена в рамките на тази седмица. След като в понеделник чига се стовари върху главите на трима сценични работници в дома на културата "Борис Христов", в четвъртък подобен железен корниз падна и върху танцьорите на Нешка Робева.

Драмата се разиграва по време на спектакъла "Кармен от Факултето" на Античния театър, малко след началото в 21 часа. По чудо няма ранени, но има много изплашени хора както от танцьорите, така и сред публиката. Благодарение на хладнокръвното поведение на ансамбъла и на ръководителката Нешка Робева за броени минути ситуацията е овладяна, сцената разчистена от падналото съоръжение и представлението продължава пред препълнения амфитеатър. До края нямаше други инциденти. 3000 души в края на спектакъла аплодираха на крака изпълнението.

По думите на свидетели на драматичния инцидент на сцената на античното съоръжение танцьорите на Робева са извършили истински подвиг, след като са успели да продължат спектакъла, макар че минути преди това някой е можело да бъде ударен дори фатално от желязото. Чигата паднала в един от кулминационните моменти - диалога между Кармен и тореадора. Танцьорите довършили спектакъла там, където бил прекъснат заради инцидента и не спестили нито една от сцените до края. Лично Нешка Робева излязла накрая на сцената, за да благодари на бога, че няма пострадали и на публиката за подкрепата в създалата се трудна ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай