Меркурий залага капани

Ретроградната фаза на първата планета проваля планове, носи техно сривове и транспортни перипетии

Меркурий залага капани | StandartNews.com

Вестоносецът на боговете сее хаос до юли, вече обърка сметките на политици и социолози

Тръгваме от точка А към точка Б, но таксиметровият шофьор ни хвърля по погрешка до C. Междувременно попадаме в задръстване заради ПТП. Накрая се оказва, че сме си забравили документите заедно с парите някъде, в най-добрия случай вкъщи. Не се учудвайте, проявете разбиране и търпение, защото нерви като корабни въжета ще си трябват поне през идния месец и половина. Перипетии ще дебнат отвсякъде, като причината е космическият шегаджия Меркурий. Той отново навлиза в ретроградна фаза. И излезе на лов за човешки планове. На прицел на алхимичния му нрав са търпението и нашите уж сигурни, ала крехки човешки взаимоотношения, както и намеренията да свършим една или друга работа.

Примерът с таксито е класически, но на родна почва астрологичният период вече се прояви в гафовете около евроизборите. Ретроградният цикъл на първата планета тотално обърка плановете на някои политици, разбивайки на пух и прах и социологическите прогнози.

Така някои уж сигурно се бяха запътили за Брюксел, но негово величество избирателят изненадващо взе, че се обърка и подпечата командировъчните на други.

От звездна гледна точка Меркурий отговаря точно за документите (интегралната бюлетина) и комуникацията (агитацията), а любимата му тема е да всява хаос винаги, когато има възможност. При слабости в разяснителната кампания - богът Хермес( гръцкият Бог, свързван с Меркурий) не прощава, гласят коментарите в родни астрологични форуми.

Космическа сянка

Евроизборите всъщност попаднаха в коварната сянка на Меркурий, която започна на 22 май.

Някои експерти дори не я отчитат, но тя се проявява доста отчетливо. Това е времето, в което планетата забавя своя ритъм, готвейки се да обърне посоката си и да тръгне на обратно по небосклона. От гледна точка на астрономията ретроградността е една илюзия, дължаща се на особеност в орбитата на Меркурий. Планетата всъщност продължава да си се движи нормално, но от наша гледна точка сякаш спира и тръгва на обратно от изток на запад.

Още от древността хората са забелязали, че дори минимални промени на небето се проектират в определени събития на земята. В такива времена важни нови проекти не се стартират, договори не се подписват, поради риск от недоразумения и грешки. Защото онова, което изглежда приемливо днес, много скоро се оказва грешно заради едно или друго обстоятелство.

Статистиката, която "Мистериите на "Стандарт" води от пет години, също е доста категорична - ретро Меркурият дава изключителен отзвук в битието на земляните. То внася неразбории в т. нар. меркуриански дейностите - транспорт, комуникация, търговия, интелектуален труд, престъпност и къде ли още не. Инцидентите с Бърза помощ и последвалите протести също са следствие от звездната конюнктура, която прави видими трупаните с години проблеми. Древните гърци не случайно са изобразявали планетарния ахретип - Бога Хемрес, с лечителски кадуцей.

Техниката отказва

Периодът, известен като ретроградна фаза, обаче тепърва предстои. Той ще настъпи след т. нар. сянка и ще трае от 7 юни до 2 юли. Това време неминуемо ще донесе поредната порция скандали, обърквания, стачки, протести, загуба на документи, ключове и ценности, комуникационни премеждия, задействане на банкови апаши и взломаджии, транспортни неуредици.

Съвременният хомосапиенс става все по зависим от средствата за транспорт и комуникация. Точно сега достиженията на инженерната мисъл ще ни подвеждат в своята непогрешимост.

През целия юни е възможно да изчезват писма и кореспонденция. Сривовете в интернет, елзахранване, дефектите в джаджите ще са по-скоро правило, отколкото изключение. Заради риск от загуба на информация астрологията съветва архивиране, подсигуряване с флаш памети, както и натискане по-често на бутона запази.

Другата любима изява на Меркурий е транспортът. При първата ретроградност за годината през февруари тираджии затвориха границата с Турция, предизвиквайки километрична опашка. Шофьорите също трябва да са нащрек, тъй като инцидентите на пътя зачестяват. Статистиката тук е красноречива - във всички ретрофази имаше инциденти с коли, помитащи чакащи на автобусни спирки. Но защо се случва всичко това? Отговорът може би се крие в природата на първата планета от слънчевата система.

Архетип

Тя е планетарният архетип на комуникацията и интелекта. Отговаря за процеса на общуване, на получаване и асимилиране на информацията. Има теории, според които колективното съзнание, което формират с мислите си човешките същества, организира една информационна банка с главен сис-админ Меркурий. Когато най-близката планета до Слънцето смени своята посока и тръгне на обратно, това веднага се изразява в понижена наблюдателност, грешки в работния процес, технологични сривове, блокаж на социални и GSM мрежи.

Има разбира се значение и времето, и мястото на астрологичното знамение спрямо зодиакалния кръг. Меркурий забави своя ход в Близнаци и ще поеме назад в Рак. Всичко това влошава силно комуникацията между близки и колеги, правейки общуването подвластно не на разума, а на емоциите. А тук вече скандалите са гарантирани. Ще изобилстват и недоразумения, и неразбирателство между колеги, приятели и интимни партньори на база погрешни впечатления и съответно изводи. Пред доста ребуси ще бъдат изправени хората, заети на едно или друго ниво в браншове като: хотелиерство, ресторантьорство, сферата на услугите. Другите меркуриански дейности (професии), които неминуемо биват повлияни, са търговия, туризъм, образование, транспорт, медии, счетоводство. Хората на интелектуалния труд трудно ще събират и изразяват мислите си било в писмена или устна форма.

Кавги по съребрена линия

В личен план ретроградният Меркурий традиционно ще се отрази на двата знака, които планетата управлява - Близнаци и Дева. Представителите на първата зодия ще получат естествен подтик да разширят системата си от убеждения чрез обучение. В по злободневната плоскост на тенденциите обменът на информация при тях ще е на границата на клюката. Тук да внимават не само те, Овните и Телците също за своите бизнес и интимни партньорства да не станат жертва на скандал или недоразумение. Караниците и при останалите знаци особено по съребрена линия са доста вероятни. Тъй като Меркурий става ретрограден в семейния знак Рак, подсказва обтягане на фамилните отношения, изчистване на въпроси с наследства. Други пък ще пътуват, за да видят далечен роднина.

Представителите на Везни ще станат подвластни на променливо настроение, вътрешни страхове, които ще трябва да преодоляват със силата на разума. От друга страна, при тях присъстват щастливи звездни знаци, които ще им позволят да предприемат дълго отлагани пътешествия. Намесата на северния лунен възел носи кармичност и ще отърве мнозина болни от терзания и болежките. Жадните за знания и образование ще получат зелена светлина да се развиват дори с цената на кредити, университетски стипендии. Близнаците, както и всички, занимаващи се с творческа дейност, технически области ще бъдат осенени от интересни идеи. Необходимо е да ги запишат и реализират на един по-късен етап. Изобретатели, музиканти, занаятчии ще получат поле за изява. Особено онези, довършващи стари забатачени проекти, ще се случи така, че ще намерят сили и подкрепа, за да финишират. Хотелиери, рекламисти, туристически агенции, издатели, ресторантьори в сферата на услугите ще се справят с определени извънредни предизвикателства. В самите фирми обаче ще ври и кипи, възможни са раздели между бизнес партньори.

Планът

Дали планът на Космоса е три пъти годишно да дразни хората, като ги изкарва от релсите на равновесието, остава загадка. Според посветени мъдреци, ретро Меркурий създава пречки в ежедневието ни, като целта е да забави ритъмът и да преосмислим пътя си дотук. Ако пък дължим някому нещо (пари, прошка или извинения), да го дадем.
В обществено-политически план периодите на ретроградност показват къде са скрити проблемите. Или казано по-иначе, къде е скрит ключът от бараката на общественото благоденствие.

Ретроградните фази на първата планета са три пъти през годината, а това е втората.

Нерешените проблеми, трупани с години на здравни учреждения, места за лечение на наркомани, затвори, психодиспансери, сиропиталища, манастири ще бъдат поставени на дневния ред на обществото. Има опасност от ескалация освен на инцидентите с всички видове транспортни средства и на взломните кражби.

Електромагнетизмът на Меркурий влияе на техниката от една страна, а от друга, влошава мозъчните центрове, отговарящи за интелектуалните възможности на човека.

Именно заради риска от пониженото възприемане, интерпретиране, обработване и препредаване на информацията през периода 7 юни-2 юли повелите на звездите са следните:

-да се сяда зад волана в трезвено състояние с повишена концентрация
-да не се подписват важни договори (включително брачни)
-да не се взимат кредити, включително техника на изплащане
-да не се стартират нови бизнес проекти
-да не се влиза в тежки спорове, тъй като вероятно информацията е изкривена
-да не се търсят нови източници на доходи, а да се ревизират стари такива
-да не се напуска работа
-брачните церемонии да са много добре организирани, а младоженците сигурни в намеренията си
-да запаметяваме информацията, която пишем на компютър (програмистите да се подсигуряват)
-да не се купува нова техника или само със сигурна гаранция и възможност за замяна
-да не се предприемат далечни пътешествия
-да се внимава - възможна е загуба или кражба на билети, лични документи и мобилни апарати
-да не се тръгва на път в лошо физическо и психоемоционално състояние
-пътуванията да са подсигурени поне с два маршрута, поради възможни ПТП тапи, отмяна на полети, рейсове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай