Мерак! Джордж Клуни иска знаков английски клуб

Актьорът много харесва Дарби Каунти

Мерак! Джордж Клуни иска знаков английски клуб | StandartNews.com

Един твърде любопитен факт, свързан с Холивуд и английския футбол.

Холивудската звезда Джордж Клуни призна, че има интерес към закъсалия във финансово отношение Дарби Каунти. Отборът от Чемпиъншип е в тежка ситуация от повече от шест месеца и в момента води битка за оцеляване, след като му бяха отнети 21 точки като наказание. Въпреки това отборът на Уейн Рууни все още има минимални шансове да оцелее. В момента Дарби е на осем точки от спасителната зона, като до края на сезона остават седем кръга.

През 2020 година Клуни, който живее в Англия заедно със своята съпруга, проявяваше интерес към собствеността в испанския Малага, но тогава сделката пропадна. Сега актьорът признава, че продължава да мечтае да стане собственик на футболен клуб.

„Дарби е страхотен футболен клуб, който има фантастична история и съм сигурен, че ще има и голямо бъдеще. Знам, че в последно време там има проблеми, които не могат да бъдат разрешени, но при тези обстоятелства отборът работи здраво и играе добре. За мен е очевидно, че както играчите на терена, така и феновете изиграват своята роля за представянето.

Интересът ми към футбола със сигурност нарасна в последните години. Преди известно време ме попитаха дали искам да се присъединя към група, която искаше да купи Малага. Това бе вълнуваща перспектива, но в крайна сметка тя пропадна. Може би това да притежаваш футболен клуб е второто най-добро нещо след това да играеш за такъв. Може би един ден...", заяви Клууни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай