Меган: Животът на Джордж Флойд имаше значение

Най-лошото нещо е мълчанието, заяви Маркъл

Меган: Животът на Джордж Флойд имаше значение | StandartNews.com

Животът на Джордж Флойд имаше значение, заяви Меган Маркъл. Херцогинята на Съсекс направи видео обръщение към тазгодишните абитуриенти от старото й училище, гимназията „Immaculate Heart“ в Ел Ей, в което коментира и расизма в САЩ. Тя признава, че е било грешка от нейна страна да изчака цяла седмица, преди да говори за смъртта на Флойд.

„Не бях сигурна какво мога да кажа. Исках да се изразя правилно, но бях притеснена, че думите ми ще бъдат преиначени. Но осъзнах, че най-лошото нещо е мълчанието“, заяви Маркъл.

Меган споменава и други афроамериканци, които са били убити от американската полицията през последните години и изтъкна, че има още безброй други жертви на местните служби, които никога няма да бъдат назовани.

Маркъл си спомни и за протестите, провокирани от расизъм, от нейното детство. Тя разказва за размириците от 1992-а, причинени от побоя върху покойния Родни Кинг.

„Бях на 11 или 12. Помня вечерния час, който наложиха и как, докато бързах да се прибера, по улиците горяха сгради, въздухът беше пълен с дим и пепел, както и мъжете в черно, въоръжени с пистолети и пушки. Дървото пред нашата къща, което си беше там, откакто се помнех, бе изпепелено. Тези спомени никога не се забравят“, разказва херцогинята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай