Меган е спечелила £1 млрд за Англия

Делото на Маркъл срещу британските таблоиди продължава

Меган е спечелила £1 млрд за Англия | StandartNews.com

Меган Маркъл нe се чувствала защитена от институцията на монархията и ѝ било забранено да се предпази сама от медийните публикации, излезли по време на бременността й, предадоха от BBC, цитирайки съдебни документи от иска на кралската снаха срещу британските таблоиди. Херцогинята на Съсекс съди издателя на "Mail on Sunday" и "Mail Online" за нарушаване на авторско право и навлизане в личното пространство, след като вестниците публикуваха откъси от нейно писмо до баща ѝ през 2018-а. 

В документите се посочва, че Меган е станала обект на голям брой фалшиви и уронващи престижа ѝ статии в британските таблоиди, които са ѝ причинили огромен емоционален стрес и са навредили на психическото ѝ здраве. Херцогинята настоява за парично обезщетение, което обещава, че ще дари на организация, бореща се срещу психическия тормоз.

На предварително заседание по делото през май съдия отхвърли части от иска на Маркъл, включително и обвинението, че издателят на "Mail on Sunday" и "Mail Online" е действал нечестно, като е изключил от цитатите определени части от писмото до баща ѝ. Отхвърлени бяха и твърденията на херцогинята, че издателят преднамерено е раздухал проблемни теми от отношенията на Меган с нейния баща и че имал план да публикува смущаващи или обидни статии за нея.

В документите се споменава и за икономическите облаги, които сватбата на Хари и Меган допринесли за държавата. Адвокатите на Маркъл изкътват, че разходите по сигурността за церемонията, платени отчасти от британските данъкоплатци, са доста по-малки в сравнение с генерираните приходи. Те твърдят, че събитието през май 2018-а е осигурило на страната един милиард лири. Специалистите изчислиха, че сватбата е струвала 32 милиона, като правителстовто е допринесло с 1,5 милиона, а принц Чарлз е поел по-голямата част от разходите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай