Медведев с приз за Шаренкова и "Русия днес"

Медведев с приз за Шаренкова и "Русия днес" | StandartNews.com

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев ще отличи българския седмичен обществено-политически вестник "Русия днес - Россия сегодня" и неговите издатели Светлана Шаренкова и проф. Димитър Иванов. Българското двуезично издание ще бъде удостоено с Държавна премия на правителството на Руската Федерация за 2014 г. в областта на медиите. "Русия днес" е първата чуждестранна медия, която ще получи отличието.

В постановлението на руското правителство, подписано от премиера Дмитрий Медведев, се изтъква, че "наградата се присъжда за голям принос в популяризирането на руския език и руската култура в чужбина". Церемонията ще бъде на 13 януари 2015 г. в Дома за приеми на руското правителство. Тогава Медведев тържествено ще връчи наградата на издателите на в. "Русия днес - Россия сегодня" д-р Светлана Шаренкова и проф. Димитър Иванов. По този повод посланикът на Кремъл у нас Юрий Исаков е изпратил поздравление до издателите на вестника и до главния редактор Димитрина Гергова, в което се казва: "Вие заслужавате тази висока награда както никой друг. Вашият вестник въпреки многобройните препятствия продължава да бъде честен, прям, обективен и интересен. "Русия днес-Россия сегодня" е авторитетен фактор в българо-руските отношения".

Годишните премии на правителството на РФ за медии са общо 10 и са равностойни. За 2014 г. сред удостоените са още ТАСС, "Обществена телевизия на Русия", в. "Российская газета" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай