Мечката от Сушица атакува нови кошери

Мечката от Сушица атакува нови кошери | StandartNews.com

Пловдив. Нови кошери са били нападнати от мечката, която атакува пчели в карловския квартал Сушица. Този път обаче в другия край на квартала, съобщи "Фокус".

Потърпевшият пчелар разказва, че мечката не е влизала в пчелина му след телевизионното заснемане в четвъртък вечер. Това обаче не означава, че се е отказала. Тя просто е преместила зоната си на действие. За това се е оплакал новият потърпевш собственик. Там обаче кошерите са малко и бързо ще свършат, каза Стоян. Затова се очаква тя да се върне при неговите. Досега мечката е унищожила 19 кошера от пчелина на Стоян Иванов, остават още около 30 броя.

Предполага се ,че мечката не е стръвница, тъй като досега няма данни да е нападала животни. Но и това е допустимо, когато свършат пчелините, смятат стопаните. Седмица преди нападението на кошерите на Стоян, мечката е била на друго място в Карлово, става ясно чак сега. Тогава хората са мислили, че има човешка намеса, без да подозират, че е мечка. Идвала е полиция, която е правила разследване, разказа Стоян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай