Мъже се качват на високи токчета

Мъже се качват на високи токчета | StandartNews.com

София. Здрави мъжки крака ще се опитат да се напъхат в женски обувки. Това не е част от някой сериал, а инициатива в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие.

 

Второто издание на инициативата "Извърви километър в нейните обувки" започва точно в 12:00 часа на столичните булеварди "Витоша" и "Патриарх Евтимий".

 

Тази година БЧК също ще се включи в шествието. Организаторите на събитието съобщиха, че все повече мъже в България и света се включват в проявата през март всяка година.

 

Мъжете ще се опитат да се движат на токчета по бул. „Витоша" под музиката на „Аеросмит". Състезание за най-бързо изминати 40 метра с „нейните" обувки ще зарадва присъстващите дами.

 

Събитието се организира от „Български фонд за жените", Български хелзинкски комитет, Български Червен кръст, фондация „Ресурсен център - Билитис", Информационно бюро на Европейския парламент, Един Милиард се Изправят за Справедливост - България и независими активисти.

 

"Walk a mile in her shoes" е международна инициатива, започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в дамски обувки, привличат медийното и общественото внимание върху насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз, и набират милиони долари в помощ на кризисните центрове за жертвите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай