Мъж се потроши след 6 м полет в асансьор

Мъж се потроши след 6 м полет в асансьор | StandartNews.com

Димитров бил на семинар на голяма петролна компания във Велинград

66-годишен софиянец падна в асансьорна шахта в хотел във Велинград. Иван Димитров се наранил, след като вратата на асансьора в четиризвездния СПА хотел "Рич" се затворила, докато той се качвал. Механизмът захванал част от крака му, а машината тръгнала нагоре, като повлякла столичанина. Секунди по-късно вратата на асансьора все пак се отворила, но мъжът паднал в шахтата от около 6 метра височина.

На място е пристигнал екип на пожарната и Спешна помощ, както и полиция. Димитров е изваден от шахтата и прегледан в местната болница. По негово настояване е бил транспортиран до "Пирогов" и е настанен в неврохирургията.

Мъжът е с опасност за живота и с много сериозни травми, съобщиха за "Стандарт" от лечебницата. Има комоцио, фрактура на крака, на лумбални прешлени и рана на едната подбедрица.

Драмата се разиграла на партерния етаж, показват записите от охранителните камери в хотела, пише "Пазарджишка Марица". Димитров бил на семинар на голяма чуждестранна петролна компания, по обяд решил да се качи до стаята си. Влизайки във фоайето, видял, че асансьорът е спрял на етажа, а от него слизат хора. Затичал се да се качи, но в този момент вътрешните плъзгащи се врати на кабината тръгнали да се затварят.

"От записа на камерите ясно се вижда, че мъжът е направил нарушение. Ние нямаме вина за случилото се", коментира собственикът на "Рич" Златко Златанов. "Проблемът обаче не е за подценяване, защото масово хората бързат да се набутат в асансьора сякаш той повече никога няма да спре на техния етаж", допълни хотелиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай