Майката на самозапалилата се Лидия: Тя не го е направила

Майката на самозапалилата се Лидия: Тя не го е направила | StandartNews.com

София. „Лидия не е способна на такова нещо. Не го е направила тя. Тя не е психично болна". Това заяви пред журналисти Снежана Петрова, майка на самозапалилата се вчера 38-годишна Лидия пред президентството, и призова: "Търсете човека, който я е подтикнал".

От думите й стана ясно, че дъщеря й е завършила учителския колеж, след това рехабилитация. Работила е и като фотограф във вестник „Труд".

На излизане от болницата, в която е настанена Лидия, жената запита къде е раницата, от която се твърди, че дъщеря й е извадила запалителните вещества.

„Не е била обвързана с конкретни хора, не е била обвързана със секти", посочи Снежана Петрова и обясни, че от две години е била обезпокоена от атентата в Бургас.

Очаква се днес пред сградата на президентството в 19 ч да се съберат граждани, които ще запалят свещ на мястото, където жената се запали. Събитието беше оповестено в група във Фейсбук. "Нека запалим свещ пред кметствата в цяла България, за Лидия и знайните и незнайни жертви на безверието и отчаянието! Изход има, но не трябва да е такъв!", са написали организаторите.

Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние в "Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай