Майка прави играчки, за да спаси сина си

Майка прави играчки, за да спаси сина си | StandartNews.com

Лидия продава панделки от макарони и събира пари за малкия Божидар

Самотна майка от Търговище събира пари за болния си син, като твори красиви коледни играчки и после ги продава. Петгодишният Божидар е роден с детска церебрална парализа и се нуждае от рехабилитация. И неговата майка Лидия Гюрова успява да му осигури необходимото лечение по оригинален и красив начин. Малкият Божидар е претърпял няколко операции. Рехабилитации в Котел помагат на момчето да се чувства по-добре, но струват по 350 лева месечно. В началото майка му няма пари дори за материали, но не губи кураж.

"Реших от нищо да направя нещо, което да е много ефектно, да се знае, че е българско и е направено от творец и доста оригинално. Както се казва, сиромах човек жив дявол", споделя Лидия Гюрова пред бТВ. Дори изгорелите крушки влизат в употреба и се превръщат в красиви коледни играчки. С изработените предмети Лидия участва в изложби или ги предлага по базари. Идеите й хрумват в движение, а понякога ги взима от интернет. Едно от най-красивите й творения се нарича "фарфале". Това е панделка, направена от макаронени изделия. "Боядисвам ги в златно, слагам им главичка и косичка", обяснява всеотдайната майка.

Сувенирите са направени тематично и според търсенето им. Лидия набляга на българското, надява се повече хора да ги купят, не иска да проси помощ. "Така закупувайки нещо, хората могат да подпомогнат със средства за лечението на моето дете", казва майката. Сега младата жена подготвя различни сувенири за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай