Марс заиграва грубо

Обстановката в Украйна временно ще се успокои, вещаят звездните знаци

Марс заиграва грубо | StandartNews.com

Тъкмо Меркурий тръгна в права посока и намали малко неуредиците, Марс пък пое ретроградно. Астрологичната динамика на Червената планета ще създаде нови предпоставки за конфликтни ситуации както на политическата сцена, така и в личния ни живот, предричат астролози.

 

Планетата на войната и личната инициатива стана ретроградна на 1 март в 18:23 ч българско време. Марс ще изглежда, че се движи в обратна на своето движение посока до 20 май. Какво обаче можем да очакваме в този период?

 

"При ретроградното движение на която и да е планета, принципите, символизирани от нея, стават по-трудни за овладяване. Обикновено ретроградността действа ограничаващо и вадещо от релсите на обичайното житейско русло", казва астрологът Татяна Янковска. Доскоро (от 1-ви до 28 февруари) щафетата, катализираща трудности, се носеше от Меркурий. След като тръгна на обратно в началото на миналия месец, първата планета донесе не малко хаос в сферите на въздействието си - транспорт и комуникации. Тук попадат проблемите на тировете на българо-турската граница, "намигването" на олимпийския кръг на церемонията по откриването на олимпийските игри, както и многобройните конфликтни ситуации на всяко равнище - международно, национално, корпоративно, фирмено, лично, породени на базата на недоверието и взаимните подозрения.

 

И тъкмо Меркурий тръгна в директна посока, Марс пое щафетата на изпитател на човечеството. "Ако директният Марс ни носи строгост, воля за власт, борбеност, пробивност, решителност, либидо, гняв или ярост, то ретроградното движение ще ни стопира. Ще се чувстваме ограничени по някакъв начин", коментира новата звездна конюнктура Татяна Янковска.

 

Марс е и посланик на Слънцето, на нашата индивидуалност. Когато смени своя ход, образно казано, неговият импулс не може да се разгърне напълно. В резултат хората се чувстват така, сякаш някой, най-вече другите - обществото, политиците, конкурентите са им откраднали нещо - потиснали са тяхната енергия, техния героичен патос да се борят и утвърждават.
През следващите близо три месеца се очаква

да ескалират лошите черти на Марсовата енергия

като агресия, ревност, недоволство, завист, съперничество, нездрава амбиция, битки, заговорничество и задкулисие. При ретроградния Марс може да сме блокирани (от самите себе си или от външни обстоятелства) да изразим вътрешната си мощ и идеи. Тъй като планетата отговаря за инициативата, не се препоръчва и стартирането на нови проекти.

 

В случая не се препоръчва още влизането в спорове, дори посещения на нощни клубове или рискови мероприятия.
Добре би било при важен проект, задача или цел да търсим по-дълъг срок за изпълнение. "Ретроградният Марс не прекъсва драматично нашата активност, но я забавя с едно или друго обстоятелство. В случая някои проекти и мащабни начинания буквално могат да бъдат отложени, дори стопирани, ако не се положат дисциплинирани и системни усилия за тяхната реализация в предварително набелязания срок, разяснява още астроложката. Иначе варианти за обърквания дал Господ. Това можело да стане с непредвидена ревизия, скандал между партньори, активизиране на стари конкуренти. Или дори самите ние да размислим и да преценим, че посоката ни на действие не си заслужава усилията.

 

В сферата на личните взаимоотношения ретроградният Марс ще извади на повърхността нерешени конфликти, потиснати чувства на враждебност, стари емоционални рани, които са продължили дълго време да тлеят на подсъзнателно ниво. С Червената планета се свързва и сексуалната енергия. Нейната обратна астрофаза на движение може да доведе много индивиди до

макар и временно завръщане към стара любов или гадже

Възможно е да бъдат възстановени връзките със стари приятели. Защото ретроградният Марс носи и вълнуващи прозрения, плод на повече съзнателна интроспективност и размишление, обяснява Татяна. Тя предупреди, че особено критични са дните около 2, 3, 8, 20, 21, 22-23 април. Тогава складираната енергия през първата половина на ретроградния цикъл може да се изостри и да изригне. Това е особено опасно не само в личния живот, но и в световнополитически план. Марс е богът на войната и отговаря за пускането на духа й от бутилката. Силно раздразнение, гняв, ярост, стари страсти за реванш, инфантилни реакции на озлобление или отмъстителност - това може да се очаква в периода на всяко ниво в обществото.

 

"Като цяло Марсовият ретроцикъл често е доминиран от темата за войната и мира, най-вече в международен план. Дискусиите са по-скоро теоретични, тъй като агресивната енергия е потисната. Още повече, че сега обръщането на посоката на четвъртата планета става в хармоничните Везни.

 

По думите на Янковска това, от една страна, ще изиграе роля на умиротворител. Но от друга - контролът ни върху разрушителните импулси в нас не трябва да бъде понижаван. Напротив! По време на ретроградната фаза гневът набира сила, която може да се прояви около и след 20-31 май 2014 година. Да не забравяме, че точно тогава ще се проведат евроизборите у нас. Тогава напрежението около дълбоките разломи на нашето деструктивно мислене може да предизвика големи обществени трусове.

 

В здравословен план Марсовият импулс се свързва с хирургичните интервенции и виталитета. Сега той може да доведе до понижен имунитет и злополуки с режещи инструменти, оръжие, машини. Под знака на планетата се намира техниката и индустрията и съответно професиите като инженер, машинист, химик, миньор, пожарникар, автомонтьор.
"Напрегнато време за шофьори, за военни, за политиците, за строителните предприемачи, за фермерите, за спортистите, за армията, за военните инженери и дипломатите. Периодът е неблагоприятен за стартиране на бизнес като цяло, а по-конкретно свързан със стомана, магнитни изделия, инструментална екипировка, коментира още астроекспертът. Компаниите и фирмите трябва да са бдителни по отношение на трудови злополуки, избухване на неприязън и гняв между служителите.
Теоретично

съществува по-голяма опасност от обикновено за пожари и експлозии

особено през април. През този период освен предпоставки за инциденти и личните врагове на всяко ниво ще действат подмолно, но силно озлобено и ще се опитват да съсипят с позволени и непозволени средства бизнеса и репутацията на конкурентите.

 

В заключение бих изтъкнала, че периодът на ретроградния Марс е сложно и напрегнато време на ревизия на моралните и етичните мотиви, но най-вече на остра битка между цивилизованото ни съзнание и стихийните намерения на личното и колективното подсъзнание", анализира Татяна Янковска. Понеже астрологичният период съвпада с други много силни планетарни взаимодействия (особено през април заради лунното затъмнение - б.а.), вероятно ще наблюдаваме драматични промени, извършени на всяко равнище - от международно и национално, до политическо, дипломатическо, корпоративно и лично. Ретроградният Марс ще сложи невидим печат върху цялото ни ежедневие. Енергията на хората ще изглежда намалена. За да бъдем в кондиция, набавянето на разумни дози витамини, минерали и излети сред природата са сред добрите решения. Според древните школи в тези моменти се калява човешкото търпение и добродетели, дава ни се шанс да забавим темпото и да видим накъде вървим, но и къде грешим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай