Мария ще учи в Англия

Мария ще учи  в Англия | StandartNews.com

Училището ни да е по-близо до центъра, поиска Английска фирма със седалище в София поема подготовката на Мария от Стара Загора за обучение в Англия.момичето от кмета на Стара Загора

Английска фирма със седалище в София поема подготовката на Мария от Стара Загора за обучение в Англия. Писмото с предложението е изпратено до общината, стана ясно на среща между кмета Живко Тодоров и ученичката от Спортното училище, която спаси човешки живот и предотврати катастрофа. За смелата си постъпка момичето получи лаптоп, почетния знак на Стара Загора и грамота.

На следващата сесия на Общинския съвет ще бъде гласувано Мария да получи и стипендия, която да получава до завършване на училище и през годините на бъдещото й висше образование. Мария, която спаси живота на шофьор от градския транспорт в Стара Загора, ще пътува безплатно по всички линии, а по сметката й ще постъпят средства за завършването на шофьорски курс, обеща и директорът на общинското превозваческо дружество в Стара Загора Димитър Авджиев, цитиран от Дарик. "Мария извърши един истински подвиг и показа, че едно дете, което не е голямо на години, но голямо по душа и сърце, може да бъде пример за всички нас", каза кметът Живко Тодоров. Момичето пожела нейното училище да бъде по-близко до центъра на града и отново сподели, че иска да стане помощник-треньор. Кметът съобщи още, че е открита дарителска сметка на името на Мария.

УниКредит Булбанк
София - клон "Калоян" № 3
Получател: Фондация "Благотворител"
Основание: За Мария
IBAN: BG12 UNCR 7630 1076 5935 18
BIC: UNCRBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай