Мария Оряшкова с разтърсващи думи след "Игри на волята"

Тя обяви края на кариерата си на Арената

Мария Оряшкова с разтърсващи думи след "Игри на волята" | StandartNews.com

След десетилетия успешна кариера, в която спечели за страната ни златни медали, Мария Оряшкова прекрати своята спортна кариера. Тя обяви своето решение на Арената в "Игри на волята".

Ето какво коментира шампионката в ефиа на Нова след участието си в екстремното риалити.

Как се почувства след загубата ти на Арената?

След загубата на Арената днес бях много емоционална, защото плачех от радост. Не съм помисляла за загубата - да ме е яд или да чувствам някакъв негативизъм в себе си. Разплаках се, седнах на пясъка и просто исках като фотоапарат да запечатам всеки един момент от Арената, всяко едно кътче и всеки един сантиметър. Исках да остане в съзнанието ми завинаги. Това бяха сълзи от щастие.

Какво те накара да вземеш решението да се оттеглиш от професионалния спорт?

Трябваше да взема много трудно решение дали да спра със спортната кариера и вече го бях взела за себе си. Споделих го за първи път тук. Знам, че ще трябва да се сблъскам и навън, но не се страхувам и от това.

Как се почувства, когато екипът те аплодира?

Когато екипът ме аплодира усетих топлината, усетих невероятните думи, енергията на Арената, усетих всичко как настръхва по тялото ми и си казваш: “Не беше напразно всичко това”.

 Какво е мнението ти за постъпката на Ситнилска?

Знам, че ще стане много скандално. Не искам да плюя по другите спортисти. Ние сме като едно семейство. Знам, че много хора ще бъдат разочаровани. Предпочитам да не коментирам това нещо, а да оставя на другите да преценят.

Смяташ ли, че трябва да иска прошка от зрителите?

Смятам, че всички Амазонки трябва да искат прошка на зрителите, на хората, защото ние бяхме едно племе и независимо, че имаше един виновник, всички бяхме част от това нещо. Така че, ще поискам прошка на всички, които бяха засегнати или бяха разочаровани от нас.

Ако трябваше да останеш на самотен остров с трима от участниците, кои биха били те?

Ако трябваше да остана на самотен остров с някои от участниците... това ще са Виктория, Момчил и може би.... Вили. Не я познавам, но просто искам да си поговорим и знам, че е много силна, много борбена и знам, че много неща мога да науча от нея.

Като последната останала от Амазонките, какво би искала да кажеш на всички жени, които гледат?

За първи път в Игри на волята имаше изцяло женско племе. Надявам се да сме оправдали очакванията на жените, че ние сме силни, че ще се справим, че колкото и да ни е трудно, никога няма да склоним глава. Надявам се повече жени да съберат смелост и да си подадат документите за следващия сезон. Жените имаме невероятни качества и Арената на Игри на волята е мястото, където можеш да ги откриеш и да ги докажеш. Да вдъхновиш и да дадеш пример, че може да бъдем силни. Не само физически, а и психически, емоционално... всячески.

Има ли жена в Игри на волята, която може да спечели?

Има жена от останалите, която може да спечели и това е Виктория. Аз ѝ го пожелавам от сърце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай