Марго Роби и Том Круз се завръщат

Най-очакваните филми през 2020

Марго Роби и Том Круз се завръщат | StandartNews.com

Звезди от А отбора на Холивуд се завръщат в най-очакваните филми на 2020-а. Според класацията на експертите, засега най-голям интерес феновете проявяват към „Хищни птици“ от киновселената DC на „Уорнър“. В него ще блесне страхотната Марго Роби – музата на Леонардо ди Каприо във „Вълкът от Уолстрийт“, която през 2019-а събра червени точки като Шарън Тейт в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино. Звездата отново ще се превъплъти в култовата си роля на лудата Харли Куин. Второто място е за игралния дебют на таларежа Соник. Култовото животинче от любимата игра на всички деца по света ще оживее за първи път на големия екран в компанията на неповторимия Джим Кери. Комикът ще бъде злодеят д-р Роботник в иначе толкова трогателния сюжет. В тройката е и „Топ Гън: Маверик“. След повече от 30 години служба като един от топ пилотите на Американските военноморски сили, Пийт „Маверик“ Мичъл е намерил призванието си – да достига крайни предели като безстрашен тест пилот и да отбягва повишенията, които биха го задържали на земята.

Когато Маверик се оказва инструктор на специален отряд пилоти от Топ Гън, трениращи за невиждана досега мисия, той се среща с лейтенант Брадли „Рустър“ Брадшоу (Майлс Телър), син на загиналия му партньор и най-добър приятел Ник Брадшоу – Гуус. Изправен пред несигурно бъдеще и преследван от миналото си, Маверик се сблъсква с най-дълбоките си страхове в мисия, която изисква най-голямата жертва от тези, които ще бъдат избрани да полетят. Освен Том Круз и Майлс Телър („Дивергенти“, „Камшичен удар“), участват още Вал Килмър, който се завръща в емблематичната си роля на Айсмен, Дженифър Конъли, Джон Хам, Ед Харис, Глен Пауъл, Луис Пулман и Питър Марк Кендъл. Режисьор е Джоузеф Козински („Трон: Заветът“, „Забвение“), продуценти са Джери Брукхаймър и Дейвид Елисън. Сценаристи са Кристофър Маккуори („Мисията невъзможна“), Ерън Крюгер („Дъмбо“, „Дух в броня“) и Ерик Уорън Сингър („Американска схема“).

В топ 10 са още няколко бъдещи хитове. От киновселената DC на „Уорнър“ се разписват с втора супер мацка. „Жената-чудо: 1984“ е продължението на едноименния блокбъстър с Гал Гадот от 2017-а. Приключенията на принцеса Диана от Темискира ще се разгърнат през 80-те години на миналия век, а тя ще срещне нови противници и ще се събере с Крис Пайн в ролята на Стив Тревър. Публиката буквално няма търпение най-накрая да види и самостоятелен филм за любимката си от Марвел Черната вдовица. Скарлет Йохансон ще бъде голямата атракция в едноименната супер продукция като оригиналната отмъстителка.

Фенките на Даниел Крейг също нямат търпение да видят чаровния Джеймс Бонд в „Смъртта може да почака“ – последния филм на британския мачо като 007.

„Това бе най-прекрасното преживяване в живота ми“, признава той. А клипът с първите кадри от снимачната площадка събра за няколко часа в YouTube 200 хиляди гледания. Видеото показва различни сцени от терените в Ямайка - хеликоптер и самолет летят срещу залеза, въоръженият Бонд се готви да влезе в къща, след което се качва в автомобила си за гонитба из село, която продължава и в неизвестен град. В нощен клуб се появяват Джефри Райт в ролята на Феликс Лайтър и новото момиче на Бонд – Номи, изиграна от Лашана Линч. Лентата с режисьор Кари Фукунага е за това как спокойният живот на Бонд в Ямайка е прекъснат от Феликс, който търси неговата помощ. 007 ще трябва да се върне на работа за поредната си мисия – да спаси отвлечен учен. По време на снимките се разчу, че Даниел Крейг не знае какъв ще бъде финалът на поредната доза екшън. Продуцентите били поръчали три варианта, за да няма теч на информация. Кари Фукунага, който пое проекта от скандално отказалия се Дани Бойл, е единственият, който е наясно как ще приключи всичко в актуалната част от сагата. Самият Крейг твърдеше, че е в пълно неведение за края на собствената си кариера в ролята на легендарния шпионин. Сред предполагаемите версии е следната: супер ченгето Бонд напуска секретните служби и се оттегля на остров Ямайка. Кодът 007 получава Номи. Неотдавна се заговори, че Барбара Броколи, която държи правата на Джеймс Бонд, е предложила на Крейг да застане зад камерите за следващия филм.

Дисни продължава серията си от игрални римейкове на класическите си анимации с „Мулан“.

Звезди участват в „Дюн“ - първата от двете планирани адаптации на едноименния роман на Франк Хърбърт – Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Джош Бролин, Стелан Скарсгард, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа и Зендая. След като Матю Вон ни показа съвременните приключения в света на тайните служби „Kingsman“ с двата си филма с Колин Фърт и Тарън Еджертън, режисьорът връща времето назад в „King's Man: Начало“. Лентата ще разкаже за създаването на агенцията през миналия век. Участват Ралф Файнс, Харис Дикинсън, Джема Атертън, Матю Гуд и други.

„Бързи и яростни 9“ от високоскоростната поредица е режисиран Джъстин Лин. „Със сигурност е най-амбициозният филм до сега. Екипите в Лондон, Единбург, Тбилиси, Пукет, Краги и Лос Анджелис бяха невероятни.“, сподели той в Туитър. Всичко около сюжета обаче се пази в тайна. Ясно е обаче кой ще се завърне в лентата. Освен Вин Дизел, Мишел Родригес, Лудакрис, Тайрис Гибсън и Натали Емануел, в „Бързи и яростни 9“ отново ще видим Джордана Брустър в ролята на Миа Торето, както и Шарлиз Терон и Хелън Мирън. Дебютантите са Майкъл Рукър, Джон Сина, Фин Кол, Анна Сауаи, Вини Бенет, Озуна и Карди Би. Това ще бъде четвъртата част от автомобилната сага, начело с Джъстин Лин. Очаква се той да режисира и десетия последен филм, който вече e в процес на работа. “Хобс и Шоу” ще има още части, а анимационен сериал е планиран за Netflix. Вин Дизел пък разкри, че се планира женски вариант на “Бързи и яростни”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай