Марешки: Не съм взривил аптеката си, притеснен съм за държавата

Марешки: Не съм взривил аптеката си, притеснен съм за държавата | StandartNews.com

Бизнесменът Веселин Марешки коментира в „Събуди се" кой и защо взриви негова аптека в Бургас.

"Моята версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието от основния въпрос, а именно защо при цена на дизела във Варна от 2,70 лв. през януари 2014 г. и цена от 1,48 лв. през 2016-а цената на автобусното билетче е 1 лев, а не 0,50 лева?, попита Марешки.

По думите му вместо да се обсъжда това, че варненците са ограбвани, се коментират „две стъкла". Веселин Марешки заяви, че няма подозрения кой е взривил аптеката. Той поясни, че е един от малкото бизнесмени, които ходи без охрана и не смята да промени това и в бъдеще.

„Не се страхувам", категоричен бе Веселин Марешки и отрече сам да е взривил аптеката си.

„Това са разни тролове, които пускат тези слухове, за да омърсяват съзнанието на хората", допълни бизнесменът.

ЧПритеснен съм за държавата, а не в личен план. Не е нормално хора да се разхождат по улиците с взривове и боксове и да раздават правосъдие, както те си знаят", каза Марешки.

"Докато ходя и си решавам моите проблеми в съда, други ги решават с взривове, гранатомети и боксове", каза още той и допълни: "Моето мнение е, че тази експлозия е с цел да се отклони вниманието що се отнася до цената на горивата. При сегашните цени на дизела, билетчето на градския транспорт във Варна не трябва да струва повече от 0,40-0,50 стотинки."

"Нямам никаква представа кой може да стои зад взрива на моята аптека в Бургас. Нямам никакви притеснения за живота си. Аз съм един от малкото бизнесмени в България, които ходят без охрана и без шофьор", разкри аптечният бос.

"Някакви тролове пишат в интернет, че аз съм се взривил сам, което е смешно. Хората прекачват вече страха и започват да се освободят от това робство", отсече Веселин Марешки.

"И аптеките ми са нормално печеливши, и бензиностанциите също. Ще се кандидатирам за президент, ако се наложи. Мен ме е срам, ако пак Плевнелиев ще ме представлява", обяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай