Манолова благодари на Пенчев и пое щафетата

Манолова благодари на Пенчев и пое щафетата  | StandartNews.com

"За мен е чест да бъда третият поред национален омбудсман на Република България", това заяви Мая Манолова при встъпването с в новата длъжност днес.

Досегашният, заемащ поста омбудсман Константин Пенчев връчи букет с цветя на Манолова и й пожела успех, информира още "Фокус".

"Макар и 10-годишна, институция не е в детските си обувки. Това е благодарение на Гиньо Ганев, който положи началото на институцията и Константин Пенчев, който я разви и й е прида солидност, значимост, почтеност", добави тя.

"Съзнавам огромните очаквания, с които е натоварена институцията в мое лице. Днес държавата с нейната организация и администрация има много пропуски, а в живота пропуските се измерват с човешки животи. Обществото има нужда от още един сензор и това е омбудсманът", продължи бившата депутатка.

"С това разбиране встъпвам в длъжност и ще отстоявам тази позиция. Ще принуждавам администрацията да работи за всеки човек, за отделния гражданин. Битката може да изглежда трудна и непосилна за един човек, но аз имам доверието на хората", допълни Манолова и посочи, че стотици хора са се свързали с нея през последните месеци.

"Познавам работата на институциите и на политическата система и имам екип. Надявам се че заедно ще отстояваме правата на българските граждани. Ще водя битката на гражданите срещу бездушието на институциите", добави новият омбудсман.

Тя изказа благодарност към Константин Пенчев от името на всички български граждани, на които той е помогнал през годините заедно със своя екип и му връчи плакет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай