Манолов: Ще се кандидатирам за председател на "Подкрепа", ако нямам друг избор

Манолов: Ще се кандидатирам за председател на "Подкрепа", ако нямам друг избор | StandartNews.com

София. "Ако нямам друг избор, ще се кандидатирам за председател на "Подкрепа". Това заяви вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в предаването "Събуди се" по Нова тв.

Вчера президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев заяви пред БНТ, че се оттегля от поста на президент и посочи Димитър Манолов за негов заместник.

"Опитвам се да убедя Димитър Манолов да заеме поста, но бидейки до мен толкова години, той отлично знае колко е тежко. Надявам се да се съгласи да се захване с тази нелека работа. Мисля, че Манолов ще подбере добър екип и ще направи сериозни административни реформи в "Подкрепа". Въпреки огромната цена, която съм платил, аз не успях да стана този тип прагматичен мениджър, който днешното време изисква. Заради моите християнски разбирания поддържах немалък административен апарат, от който поне половината никаква работа не вършеше. А това в днешно време е лукс. Надявам се, че той ще действа по-прагматично", обясни мотивите си Тренчев.

„Аз не си тръгвам под натиск, аз искам да спася душата си, защото тази работа ме свърза с политици, тази среда ме опустошава", каза Тренчев в "Панорама".

"За мен ситуацията се развива много тежко и аз не изключвам катастрофа, защото духовната вече е факт. Не изключвам ексцесии, насилие, но това ще дойде от отчаянието. Това не е градивна енергия да променим нещата, това е енергията на отчаянието и разрушението. Това е страшно", обясни той.

Утре Константин Тренчев ще навърши 60 години. На същата дата КТ "Подкрепа" ще направи цели 26 години от своето създаване. "Аз съм човек на науката, искам спокойствие", казва синдикалистът в интервю за "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай