Мама Славка изпитва президента

Следващият ще е по-добър от мен, заяви Плевнелиев пред свои учителки

Мама Славка изпитва президента | StandartNews.com

Благоевград. Важен изпит издържа президентът Росен Плевнелиев в петък вечер. Той се изправи пред свои бивши учителки от математическата гимназия, но не като ученик, а като държавен глава. Сред тях беше и майка му - Славка Плевнелиева. Повод за приятната среща беше тържеството за 40 г. от създаването на школото, което е завършил през 1982 г. с пълно отличие.

"Благодаря ви, защото ме научихте, че трябва да дадеш много от себе си, за да получиш след това", каза президентът на своите преподаватели. Най-развълнувана беше майка му, която е също бивша учителка в гимназията. Тя го посрещна пред залата за концерт в Благоевград.

Мама Славка разцелува сина си, но бързо след това се дръпна встрани заедно с колежката си Ева Коджабашева. Плевнелиева първо се настани на един от задните редове. После обаче, след много уговорки, успяха да я склонят да седне на първия ред, но на десетина места встрани от сина си.
"Вие сте тук освен като майка на президента и като един от нашите най-добри бивши учители и затова ви се полага място на първия ред", казаха й преподавателите. Оказа се, че въпреки изминалите години Плевнелиев познава всяка своя учителка. Директорката Таня Ядкова му показа юбилеен вестник, в който бяха поместени снимки на най-именитите възпитаници на училището.

"Вярвам, че следващият президент на България ще бъде по-добър от мен", каза държавният глава. Плевнелиев допълни, че най-важното в България не са предстоящите избори. "Дори не е и кризата, а това, което се случва днес в българските училища. Хиляди българи са в Берлин, Брюксел, Лондон със самочувствие, увереност и компетентност, че нашата нация е равнопоставена в обединена Европа и има какво да даде. Това е благодарение на нашите учители", каза президентът.

"Никой не бива да подценява ПМГ, след като президентът ви е дошъл на крака, за да ви уважи. Това училище ме направи това, което съм. Имам самочувствието, което ми дадохте", допълни Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай