Мълчалив протест пред Английското посолство

Мълчалив протест пред Английското посолство | StandartNews.com

София. Мълчалив протест пред английското посолство ще има днес. Той е заради решение на съда в Лондон да отнеме детето на българка, която е имала брак с британец и да го даде за осиновяване, съобщава БНР.

Мъките на българката започват преди около година и половина. Тя е жертва на домашно насилие и има множество проблеми със съпруга си, който е британски гражданин. След раждането на детето, жената и бебето са настанени в социален дом, но в един момент британските служби, които са закриляли двете, се обръщат срещу тях.

Меган- детето на смесен брак, е при приемно семейство и чака за осиновяване, а майката Ели, която е разведена с бащата британец, е в безизходица.

"Няма нито едно фактическо доказателство, че майка й ще я нарани. Категорично не можем да приемем нито един от пунктовете на съдебното решение, нито че майката не е способна, нито, че бабата и дядото, които са искали евентуално да осиновят детето, също са неблагонадеждни и неспособни", заяви за БНР Снежана Миланова, която е един от организаторите на протеста пред Английското посолство.

Протестите ще бъдат мълчаливи, каза Миланова и уточни, че те ще продължат 4 дни по 2 пъти дневно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай