Махат палатковия лагер пред парламента до 3 март

Махат палатковия лагер пред парламента до 3 март | StandartNews.com

София. Скоро палатковият лагер пред парламента ще бъде премахнат заради честванията на 3 март, съобщи бТВ.

 

Палатките, които се намират около паметника на Цар Освободител, ще бъдат демонтирани още в понеделник. Те обаче ще се върнат на местата си след честванията.

 

Тентата, под която се събираха подписи за новия изборен кодекс, няма да се връща след националния ни празник. Протестиращите събираха подписите в продължение на седем месеца и обявиха, че в определена степен са постигнали целта си. „3 март първо е голям празник, после ние сме за нещо, което всичко хора знаят в България, за нов Изборен кодекс. Ние си тръгваме - имаме победа. Къде ще се работят бюлетините е много важно, ще имат номера, няма да се хвърлят в чувалите”, каза Маргарита Джурова, която е събирала подписи за новия Изборен кодекс.

 

Пространството около паметника на Цар Освободител ще бъде почистено за 3 март, за да може всички софиянци и гости на столицата да посрещнат празника както всяка година. Официални лица, посланици и чуждестранни гости ще присъстват на тържествата и периметърът около парламента трябва да бъде обезопасен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай