Лют скандал в БНТ! Бомба от любим актьор

Поводът е култов сериал

Лют скандал в БНТ! Бомба от любим актьор | StandartNews.com

Ивайло Захариев хвърли бомба, като преди броени дни разкри, че е спечелил дело срещу БНТ.

Поводът е култовият сериал „Под прикритие“, който му донесе огромна слава. Сега Захариев разказва повече подробности относно спечеленото дело и най-вече причините, които са го подбудили.

"Всичко тръгна от това, че БНТ се хвалеше навсякъде как продава сериала „Под прикритие“ по цял свят, като аз лично знам за над 180 държави. В същото време авторските права, които ми изплаща, бяха нищожни. Научих и от колеги – сценаристи, оператори, актьори – че и те получават такива малки суми. 2020 година разбрах за Европейската директива за авторско право и тогава попитах БНТ за отчетите, които по закон би трябвало да представят всяка година, но те не пожелаха да ги покажат. После ги потърсих, за да видим дали може и без дело да се разберем, но и тогава нямаше диалог. Тогава се наложи да потърся законовите си права в съда“, разказа Захариев.

"Смятам, че авторите и актьорите в България заслужаваме справедливо заплащане и затова борбата ми не е да получа някаква конкретна сума", допълва той във видео като официално изявление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай