Лукарски осъди Сашо Диков за обиди в ефир

Лукарски осъди Сашо Диков за обиди в ефир | StandartNews.com

Днес осъдих лицето Сашо Диков (не мога да го нарека журналист, защото за мен това е достойна професия, в която се трудят много хора с чест и професионална етика). Това написа министър Божидар Лукарски в профила си във Фейсбук.

"Осъдих го за нанесени обидни квалификации към мен и близките ми в ефира на една национална телевизия. Телевизия, която уважавам и ценя и смятам, че също като мен пострада, допускайки до ефира си тази персона", пише още министърът.

"Заведох това дело не толкова заради себе си, колкото и да бях засегнат, а заради моите колеги министри и институциите, които те представляват", посочи Лукарски.

Глобата, която трябва да плати Сашо Диков е близо 1700 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Пред OFFNews Диков коментира, че решението е само на първа инстанция и смята да го обжалва. Той каза още, че го е защитавала Татяна Дончева, а адвокат на министъра е бил Димитър Марковски.

Министърът е водил дело срещу Диков и за клевета, но по него журналистът е оправдан. Диков обясни, че става дума за документ, който е показал в ефир и от който е станало ясно, че служебно пътуване на министъра до САЩ всъщност е "полусемейна екскурзия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай