Локализираха пожара край Свиленград

Локализираха пожара край Свиленград | StandartNews.com

„Пожарът в района на община Свиленград е локализиран". Това съобщи Валентин Ангелов, началник на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Свиленград.

Огнената стихия е ограничена на площ около две хиляди декара. Осем противопожарни екипа продължават борбата с пламъците, 35 военнослужещи и служители на горското стопанство в Свиленград също са се включили в гасеното, съобщават от БНР.

В гасенето на пламъците са участвали военнослужещи от Сухопътните войски - модулна група от военно формирование 52740 – Хасково, става ясно от съобщение на Министерство на отбраната. Общо 35 военнослужещи с 4 специализирани машини се борят с огъня в землището на с. Студена. Военнослужещите помагат на структурите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР от 08, 00 часа тази сутрин.

Пожарът в сухи треви, храсти, изоставена селскостопанска земя и смесена гора лумна преди два дни. Той се намира между свиленградските села Студена, Михалич и Равна гора и се разпространи на площ около 20 хил. декара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай