„Линдер": Твърденията за Плевнелиев не са истина

„Линдер": Твърденията за Плевнелиев не са истина | StandartNews.com

София. Изнесените твърдения за участие на президента Росен Плевнелиев в източване на фирмени средства „категорично не отговарят на истината". Това се казва в съобщение на управителя на „Линдер България" ООД Вернер Хофман, изпратено до агенция „Фокус".

По-рано в медиите се появиха твърдения и предполагаеми документи за източване на средства от компанията от Плевнелиев по време на участието му във фирмата.

„Съвместната работа на г-н Плевнелиев с "Линднер" в България и в Германия, продължила почти 20 години, винаги е била основана на висока степен взаимно доверие, професионализъм и успешно бизнес партньорство. Под негово ръководство, дружеството постигна високи икономически резултати, а отношенията ни бяха прекратени, поради желанието му да се занимава с политика, се казва в изявлението", се казва в съобщението.

„Репутацията на "Линднер" в България е изградена на база реализираните мащабни инвестиции в два големи проекта в областта на недвижимите имоти: Бизнес парк София и Резиденшъл парк София. "Линднер" е първият инвеститор в България, получил Сертификат Инвеститор клас А, създал до момента хиляди работни места", пише още Вернер Хофман.

В съобщението се припомня, че фирма "Линднер" е международна публична компания с 50-годишна история, която оперира в десетки страни по целия свят. „Доброто име на фирмата, част от която е бил г-н Плевнелиев, е от ключово значение за нашия успех. Ние не бихме искали то да бъде замесвано в каквито и да е неверни твърдения или действия, уронващи престижа на компанията", се казва в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай