Лекарите в Израел: Павел не може да се излекува

Лекарите в Израел: Павел не може да се излекува | StandartNews.com

Малкият Павел Васев от Варна, който страда от тежка форма на тумор в гръбначния мозък, не може да бъде излекуван. Това е тежката дума на лекарите в Израел, които прегледаха 6-годишното детенце.

Резултатите на детето, за което хиляди българи събираха пари, показват, че той не може да бъде спасен дори с операция. Лошата новина съобщиха родителите във Фейсбук групата "Заедно за Павел". И уточниха, че парите, събрани за лечението на детето им, ще бъдат пренасочени за друга кауза.

"СКЪПИ ХОРА,

От снощи мисля как да поднеса новината и така и не мога да подбера подходящите думи.
Получихме резултата от биопсията – туморът е много агресивен и с най-висока степен на злокачественост (Мултиформен глиобластом IV ст.). Проблемът е първо размерът му и най-вече това, че е абсолютно невъзможно оперативното му отстраняване, тъй като е сраснал със здравата тъкан. Изключително рядко срещан е този вид тумор в гръбначния мозък, а още по-рядко – проявата му у деца. Онколозите в клиника Шнайдер са категорични, че лечение няма. Прилагането на лъче- и химиотерапия само евентуално леко биха забавили процеса, но не могат да го спрат. Прибираме се в България... У дома...", съобщи семейството и помоли кампаниите по набиране на средства да спрат.

Родителите благодарят на хората, които са помогнали за момченцето. "След последния ми отчет са събрани още 55 000 лв, т.е. огромната сума от общо 475 000 лв.!!! Изразходваните до тук средства за операцията и болничния престой от 17 дни са 35 000 $. Оттук насетне средствата ще бъдат замразени. В този тежък момент просто нямаме решение за какво и как да бъдат използвани. Моля да ни разберете... Оттук насетне само Господ има думата! Оставаме в Божиите ръце и въпреки всичко, не спираме да вярваме в нашето чудо! Молете се за нас!", пише майката на Павчо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай