Сряда,

Легенда на НБА срина със земята Уил Смит. Думите

От: Редактор -
7069
Легенда на НБА срина със земята Уил Смит. Думите
A
A
A

Плесницата на Уил Смит срещу Крис Рок на „Оскарите“ излезе далеч отвъд рамките на киното, като дори накара баскетболната легенда Карийм Абдул-Джабар да публикува дълъг материал в своя блог. Там той споделя, че шамарът е нанесъл повече щети върху жените и чернокожите, отколкото по самия Рок.

„Шамарът на Смит беше шамар и срещу жените. Ако Рок беше атакувал Пинкет Смит физически, тогава реакцията на Смит щеше да е добре дошла. Дори, ако беше останал на мястото си, просто за да изкрещи своите заплахи (бел. ред.: Уил повтори на два пъти „Дръж името на жена ми далеч от ш*баната си уста“), това пак щеше да е прекалено, но и разбираемо.

Но с удара си срещу Рок той обяви, че жена му не е способна да се защити сама - срещу думи. От всичко, което съм видял от Пинкет Смит през годините, тя е много способна, силна, умна жена, която е в състояние да понесе пошла шега по време на наградите на Академията“, написа Абдул-Джабар.

Той е останал разочарован и от последвалата реакция на Уил Смит, когато получи наградата си за „Методът Уилямс“. Там актьорът пусна няколко сълзи, докато обяснява как прилича на героя си, който е готов на всичко, за да защити жените в семейството си. Баскетболистът е категоричен, че това е бил идеалният момент за извинение, а не за поредната автореклама на мачовизма на провинилия се.

С примера си Уил изглежда възпитава и собствения си син Джейдън, който побърза да напише в социалните мрежи „Така го правим ние“, изразявайки гордостта от постъпката на баща си. Карийм вижда огромен проблем и в това, защото в момента расте едно поколение млади хора, които на драго сърце биха подражавали на подобно поведение.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички