Легенда на НБА срина със земята Уил Смит. Думите

Карим Абдул Джабар изригна за простотията на актьора

Легенда на НБА срина със земята Уил Смит. Думите | StandartNews.com

Плесницата на Уил Смит срещу Крис Рок на „Оскарите“ излезе далеч отвъд рамките на киното, като дори накара баскетболната легенда Карийм Абдул-Джабар да публикува дълъг материал в своя блог. Там той споделя, че шамарът е нанесъл повече щети върху жените и чернокожите, отколкото по самия Рок.

„Шамарът на Смит беше шамар и срещу жените. Ако Рок беше атакувал Пинкет Смит физически, тогава реакцията на Смит щеше да е добре дошла. Дори, ако беше останал на мястото си, просто за да изкрещи своите заплахи (бел. ред.: Уил повтори на два пъти „Дръж името на жена ми далеч от ш*баната си уста“), това пак щеше да е прекалено, но и разбираемо.

Но с удара си срещу Рок той обяви, че жена му не е способна да се защити сама - срещу думи. От всичко, което съм видял от Пинкет Смит през годините, тя е много способна, силна, умна жена, която е в състояние да понесе пошла шега по време на наградите на Академията“, написа Абдул-Джабар.

Той е останал разочарован и от последвалата реакция на Уил Смит, когато получи наградата си за „Методът Уилямс“. Там актьорът пусна няколко сълзи, докато обяснява как прилича на героя си, който е готов на всичко, за да защити жените в семейството си. Баскетболистът е категоричен, че това е бил идеалният момент за извинение, а не за поредната автореклама на мачовизма на провинилия се.

С примера си Уил изглежда възпитава и собствения си син Джейдън, който побърза да напише в социалните мрежи „Така го правим ние“, изразявайки гордостта от постъпката на баща си. Карийм вижда огромен проблем и в това, защото в момента расте едно поколение млади хора, които на драго сърце биха подражавали на подобно поведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай